palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Athéni fotófesztivál pályázat

A 2024-es Athéni Fotófesztivál várja a művészek és fotósok jelentkezését a kiállítási programjára.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2024. február 5., szerda

Az Athens Photo Festival több mint 100 művész munkáit mutatja be a világ minden tájáról. A kulturális, művészeti, társadalmi és politikai nézőpontok sokféleségét felölelő fesztiválra a fotográfiai médiumok teljes spektrumából várnak projekteket, a képzőművészeti, konceptuális, dokumentarista fotográfiától és fotóriporteri munkáktól kezdve az egyéb médiumokig, beleértve a videót, a performanszot és az installációt. Ily módon olyan kritikai párbeszédet kívánnak ösztönözni, amely a legkülönbözőbb kifejezőeszközöket, témaköröket és megközelítéseket öleli fel – a hagyományos fotográfiai háttértől a legmodernebb gyakorlatokig.

A kiállítási program a fotográfia tág definíciója mellett kötelezte el magát, amely magában foglalja a fotográfiai kép minden különböző formáját, ötvözve a hagyományos és a digitális technikákat, mint például a nyomtatás, a vetítés, a fotókönyv, a szövegek, a tárgyak és más technikák.

A fesztivál fő helyszíne
A kiválasztott művek a Benaki Múzeumban / Pireos 138, Görögország legrangosabb múzeumában lesznek megtekinthetők. A fő program a múzeum összes kiállítóterét elfoglalja, több mint 3000 négyzetméteren.

Az Athéni Fotófesztivál megrendezésének ideje:  2024. június 4. és július 28. között

Sokszínűség és befogadás
A pályázati felhívásra pályafutásuk bármely szakaszában lévő, különböző hátterű művészeket várnak. A fesztivál elkötelezett a méltányosság, a sokszínűség, a befogadás, valamint a művészetekhez és a kultúrához való hozzáférés előmozdítása mellett, ezért a közösség minden rétegéből várja a pályázatokat, felkarolva a különböző faji, etnikai, földrajzi, társadalmi-gazdasági, kulturális, életkori, nemi és szexuális orientációjú egyéneket.

Kísérő események
A főprogramot különféle tevékenységek kísérik, többek között tárlatvezetések, művészek beszélgetései és elmélyült műhelymunkák, amelyek tartalma szorosan kapcsolódik a kiállításokhoz.

Jelentkezési határidő
A projektek benyújtásának határideje 2024. február 5.

Előnyök

  • Kiállítási lehetőség: 80 kiválasztott művésznek lehetősége lesz arra, hogy a 2024-es Athéni Fotófesztivál ideje alatt kiállítsa munkáját a Benaki Múzeumban / Pireos 138-ban.
  • Előállítási támogatás: A fesztivál fedezi a kiállításon szereplő kiválasztott művek gyártási költségeit.
  • Szállás: Két éjszakára ingyenes szállás a résztvevő művészek számára.
  • Vetítés: További 20 művész kap meghívást, hogy bemutassa munkáját egy külön erre a célra szervezett vetítésen.
  • Portfólió-értékelések: 15 kiválasztott művésznek lehetősége lesz ingyenesen részt venni a nemzetközi portfóliószemlén.
  • APhF Talent Lab: 5 kiválasztott művésznek lehetősége nyílik részt venni a Lab munkájában
  • Digitális bemutató: A kiválasztott művészek megjelennek a fesztivál honlapján, a hírlevélben és a fesztivál hivatalos Instagram-fiókján.
  • APhF Connect: A szűkített listán szereplő további 50 művész egyéves jelenlétet kap az APhF Connecten, egy kizárólag meghívásos platformon, amely bemutatja munkásságukat, és megismerteti őket több mint 100 befolyásos iparági szakemberrel a világ minden tájáról.
  • Ingyenes fesztiválbelépő: Minden pályázó művész ingyenes belépőjegyet kap a 2024-es Athens Photo Festivalra.

Nevezési díj
Minden egyes, az Athens Photo Festival válogatására benyújtott projektért nevezési díjat kell fizetni, amely az összes résztvevő javára fedezi a gyártási költségeket. A jelentkezési díj az első projekt esetében 25 euró, ugyanazon pályázó minden további projektje esetében pedig 15 euró. Minden projekt legfeljebb 20 képet tartalmazhat.

A részvételi díjat különböző módokon lehet befizetni, többek között hitel- vagy bankkártyával, PayPal, banki átutalással vagy nemzetközi átutalással. Kérjük, figyelmesen olvassa el a fizetési utasításokat.

Felhívjuk figyelmét, hogy a pályázatokat csak a feldolgozási díj beérkezése után vesszük figyelembe a kiválasztás során.

Beküldési útmutató és anyagok

Hogyan lehet pályázni
A pályázatokat online nevezési űrlapunkon keresztül küldheti be.

Elérhető dokumentumok

Guidelines

Több pályázat
Annyi projektet nyújthat be, amennyit csak szeretne. Minden egyes pályázathoz külön nevezési űrlapot kell kitölteni és külön díjat kell fizetni. Több pályázat esetén kedvezményes díjat kínálunk.

Bővebb információ
contact@photofestival.gr
+30 210 9211750
Athens Photo Festival