palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Az „Év Könyvtára 2010” pályázat

Mivel a Minősített Könyvtári cím elnyerése csak a jövő évben válik elérhetővé a könyvtárak számára, ezért idén még meghirdetésre kerül az „Év Könyvtára” pályázat.  Az „Év Könyvtára” cím elnyerésére meghirdetett pályázat célja, hogy a könyvtárakat megújulásra, korszerű, sokszínű, felhasználóbarát szolgáltatások nyújtására, s ezek minőségének javítására késztesse. 
A címre típusától függetlenül minden könyvtár pályázhat.

A könyvtárak a pályázaton a felhíváshoz mellékelt pályázati adatlap kitöltésével vehetnek részt.

A pályázati adatlaphoz mellékletként csatoljanak minden olyan dokumentumot, amely az adatlapon szereplő információkat alátámasztja, illusztrálja.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a pályázatok értékelésénél az idén ismét figyelembe vesszük a könyvtár használóinak véleményét, ezzel is jelezve, hogy a könyvtár csak akkor lehet jó, ha a használó is annak tartja.

A könyvtárhasználók az adott könyvtárról szóló véleményük a Könyvtári Intézet honlapján található „Felhasználói kérdőív az Év Könyvtára 2010 pályázathoz” című űrlap kitöltésével mondhatják el, melynek elérhetősége: www.ki.oszk.hu/evkonyvtara. Erre a lehetőségre a pályázók saját helyiségeikben és weblapjaikon is hívják felhasználóik figyelmét.

A pályázatokat az Nemzeti Erőforrás Minisztérium Könyvtári Osztályára (1055 Budapest, Szalay utca 10-14.) kell beküldeni 2010. szeptember 10-ig.

A borítékra kérjük ráírni: „Év Könyvtára”

A cím adományozására a szakmai szervezetek képviselőiből összeállított bizottság tesz javaslatot.

Web: http://www.nefmi.gov.hu

Forrás: NEFM