palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Az év kulturális plakátja 2009. Az arcmagazin.hu pályázata

arc_magazinKik pályázhatnak?
Kulturális intézmények és/vagy a plakátot készítő grafikai ügynökség vagy grafikus.A pályázat kiírójának tagjai, tisztségviselői, alkalmazottai, illetve a felsoroltak közeli hozzátartozói nem pályázhatnak.

A pályázat beadásának feltétele:
A pályázó – kulturális intézmény esetében – kizárólag a neki készült kulturális plakáttal pályázhat.

-A pályázó – grafikai ügynökség vagy grafikus esetében – kizárólag az általa készített, saját, eredeti alkotásával pályázhat.

-A pályázó a pályamunka online feltöltésekor felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát.

A pályázat benyújtásának módja:
A pályamunka benyújtása elektronikusan, a www.arcmagazin.hu weboldalon történik.

-A pályázónak mindenekelőtt regisztrálnia kell a fent említett weboldalon.

-Az adatlap kitöltését követően a pályázónak fel kell töltenie a pályamunkát a következő technikai feltételeknek megfelelően.

-A pályaművet ÁLLÓ, 72 dpi felbontásban, JPG formában, a meghirdetés időpontjától (2008. augusztus 30.) kezdve 2009. május 31-ig folyamatosan lehet feltölteni.

-A pályamunka feltöltésekor a pályázónak

o   kulturális intézmény esetében a „További pályázók nevei” rubrika kitöltésével meg kell adnia a plakátot készítő grafikai ügynökség vagy grafikus nevét,

o   grafikai ügynökség vagy grafikus esetében a „További pályázók nevei” rubrika kitöltésével meg kell adnia annak a kulturális intézménynek a nevét, amelynek a plakátot készítette.

-Kérjük a pályázókat, hogy a regisztrációnál megadott e-mailcímüket a pályázati időszakban és azt követően a kiállítás megnyitójáig folyamatosan figyeljék!

-A zsűrizést követően értesítjük a pályázóinkat arról, hogy pályamunkája bekerült-e a kiállítandó alkotások közé. Amennyiben igen, a pályázónak fel kell töltenie a pályamunka nagyfelbontású, nyomdakész állapotban lévő anyagát a következő formátumban: 300 dpi, CMYK TIF vagy Illustrator EPS.

Kiállítás:
A legjobbnak ítélt max. 46 plakátot 2009-ben, a 10. ARC kiállításon kamara-kiállítás keretében mutatjuk be.

Értékelés, zsűrizés:
Az ARC hagyományainak megfelelően, kulturális plakát kategóriában is a különböző diszciplínák képviselőiből felálló alkalmi zsűri választja ki a legjobbakat. A zsűri névsorát 2009. júliusában a www.arcmagazin.hu-n tesszük közzé.

Az év kulturális plakátja díj:
Az év kulturális plakátjának választott legjobb pályaművet benyújtó intézmény 300,000 Ft, illetve a plakátot alkotó grafikus vagy grafikai stúdió szintén 300,000 Ft jutalomban részesül.

A pályázat kiírója a pályázati kiírásban leírtak megváltoztatásának jogát fenntartja.

További információ: telefonon a 345-0452-es telefonszámon kérhető.