palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Az NBA fogadás különleges új stratégiái

nba

A mobilos sportfogadás megjelenése

A kosárlabda fogadása alapvetően az egyik legnépszerűbb sportnak számít a sportfogadás világában, minden egyes héten, sőt a szezon során minden egyes nap milliók és milliók fogadnak erre a sportra.

A legnépszerűbbnek az egész világon az NBA fogadások számítanak, a normál szezon 82 meccse és a playoff minden másnál több tétet mozgat meg a kosárlabda világában. Úgyhogy hiába jelennek meg az új sportágak a sportfogadási oldalakon, a kosárlabda népszerűsége töretlen. Nézzük csak meg például a bet365 Magyarország oldalát és máris látni fogjuk mennyi kosármeccsre tudunk fogadni.

Ha véletlenül nem férnénk hozzá az oldalhoz, nyugodtan használható egy bet365 alternatív cím, tömegével találunk ilyeneket az interneten, amelyek bet365 elérés lehetőségét biztosítják. Szóval visszatérve az NBA fogadására, nem is lehet egy kalap alatt említeni a magyar fogadók számára ezt az európai kosárlabdával. Mások a szabályok és mások a csapatok stratégiái is, tehát attól mert jó fogadók vagyunk a magyar kosárlabda bajnokságban, nem leszünk még jó NBA fogadók. A következőkben megmutatunk néhány olyan fontos tanácsot vagy stratégiát, amelyek megfogadása segít abban, hogy ne csak általában tudjuk kosárlabdára fogadni, de az amerikai kosárlabda bajnokságra is jól tudjunk tippelni – hiszen a sikeresek tippek után jöhet a bet365 kifizetés vagy más fogadóirodáknál a nyereményünk felvétele.

nba

Két jótanács kielemzése részletesen

Mindenképpen fontos tanács, hogy az NBA-ben is van hazai pálya, legalábbis ezt mondja szakértőnk Kollar Aladar szerint. Általában azt szokták mondani, hogy az amerikai kosárlabdában egyáltalán nem számít, hogy melyik csapat játszik hazai pályán – nézzük csak meg a bet365 vélemények listáját a fogadóiroda oldalán. Pedig igenis számít, az ESPN egyik kimutatása szerint, ami 2015-ben készült és 1975-től kezdődően vizsgálta meg az összes szezont, a hazai csapatok az esetek 61.2%-ában megnyerik a meccset, ami értelemszerűen mutatja, hogy többször nyernek a hazaiak. Az ESPN kutatása emellett azt is találta, hogy 100 labdabirtoklásból a hazai pályán szereplő csapatok 3,5 ponttal többet dobnak, mint a vendégek.

És a bukmékerek ezt a statisztikát figyelembe is veszik, hiszen úgy alakítják ki a szorzókat, hogy egyenlő esélyt biztosítsanak a feleknek. Tehát az esetek többségében a hazai pályán szereplő csapatokra több pénzt kell feltennünk vagy nagyobbat kell kockáztatni a vendégekkel. Azaz hosszútávon ha meg sem vizsgáljuk, hogy miért és kire, de mindig a hazaiakra fogadunk, akkor abból profitot csinálhatunk nagy eséllyel. Gondoljunk bele, a 2020-2021-es szezonban a 36 hazai meccséből 10 csapatnak sikerült legalább 25-öt megnyernie. Tehát teljesen mindegy, hogy melyikeket nyerte meg, ha mind a 36 alkalommal hazai győzelemre fogadunk, akkor profittal zárjuk a szezont.

Ma már rég nem az számít, hogy mit látunk a statisztikákban, de a közösségi médiában olvasható információk sorsdöntőek. Sokszor a Twitteren olvashatóak olyan hírek, hogy egyik játékos miért lesz majd rossz formában vagy éppenséggel mennyire vagy már túlterhelve. Gondoljunk bele, Michael Jordan 9 éven keresztül kezdő volt minden egyes szezonban az alapszakasz meccsein, nem volt semmiféle energiatartogatás a playoffra. Ezzel szemben LeBron James 18 szezonja során mindössze egyetlen egyszer volt kezdő mind a 82 meccsén, volt olyan szezonja is, amikor csak 55 alkalommal volt kezdő. És ezeket az infókat ma már a legjobban a közösségi oldalakról lehet begyűjteni, ahol tökéletesen elemzések állnak rendelkezésre szakavatott bennfentesek vagy fanatikusok posztjaiból.

És ha már energia – érdemes figyelni azt is, hogy melyik csapat mennyire fáradt éppen. 82 meccset kell lejátszaniuk a játékosoknak úgy 5 hónap alatt rengeteg utazással és nagyon sok esetben előfordul back-to-back szituáció, amikor nincs 24 óra két meccs között. Az ilyen esetekben a statisztikák azt mutatják, hogy a csapatok a második meccsüket csak az esetek 44%-ában nyerik meg. Sőt, a 100 labdabirtoklásra jutó pontszerzésük 2,2 ponttal csökken. Mi ez ha nem értékes információ a sportfogadásunk során? Persze értékes információ a különféle promóciók használata is, hiszen egy bet365 bónuszkód azt is jelentheti, hogy ingyen fogadhatunk és próbálkozhatunk az NBA fogadásokkal.

Még néhány apróság és egy konklúzió

Ahogy labdarúgásban, úgy az NBA fogadásánál is figyelembe kell venni, hogy egyes játékosok rendkívül felszívják magukat egykori csapataik ellen. Teljesen mindegy, hogy alapvetően milyen erősségű csapatokról van szó, egy James Harden vagy egy DeMarcus Cousins simán el tud dönteni egy meccset dühből is, amikor például elcserélik teljesen váratlanul. Gondoljunk bele, amikor Cousinst meglepetésszerűen odaadták a Pelicans csapatának és először visszatért Sacramentóba a csere után, azonnal kijött belőle 41 pont, 23 lepattantó és 6 gólpassz. Ezért szokták mondani, hogy az NBA fogadása esetén mindig képben kell lennie az igazolásokkal, pletykákkal és minden aprósággal, mert ez kell ahhoz, hogy győzelmeink számában átlendüljünk az 50%-os határon.

Mostanában szokott előjönni még az is jótanácsként, hogy érdemes megfigyelni a játékvezetői kiosztást is, hiszen a 2020/2021-es szezonban volt olyan játékvezető, akinek esetében a hazai pályán játszó csapat 66%-ban nyerni tudott. Mondjuk például azért mert

  • sokkal több büntetőt osztott ki,
  • lelassította a játékot,
  • befújt keménységet és így tovább.

Az NBA fogadása egyáltalán nem kvantumfizika, de ha nem figyelünk oda az apróságokra, akkor nagyon gyorsan a vesztes oldalra kerülhetünk.

(X)