palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Balázs Béla esszépályázat

docuArt pályázatA DocuArt Filmművészeti Központ esszépályázatot hirdet Balázs Béla születésének százhuszonötödik, halálának pedig hatvanadik évfordulója alkalmából, melynek témája az alkotó-teoretikus irodalmi, filozófiai és filmes munkássága. Ajánlják a részvételt minden irodalom vagy film iránt érdeklődő fiatalnak, jövendőbeli kritikusnak, akit megihlet ez a már-már polihisztori életmű.


A pályázattal Balázs Bélára emlékeznek, aki 1919-ben íróként, költőként hagyta el az országot, majd huszonöt emigrációban töltött év után nemzetközi hírű filmtudósként, esztétaként tért haza. Főműveként ismert filmesztétikai írása A látható ember világszerte alapvető tananyag. Mozgalmas élettörténete, szerteágazó életművé a mai napig lehetőséget kínál a kutatásra, értelmezésre a különböző humán tudományok művelőinek.

Az esszéket két kategóriában várják:

– Balázs Béla filmes munkássága
– Balázs Béla irodalmi, filozófiai munkássága

Jelentkezés:

A pályázatokat a docuart@docuart.hu címre várják a pályázó nevével és elérhetőségével minimum 10.000, maximum 20.000 karakter terjedelemben.

Módosított határidő:
A pályázati anyagokat 2009. augusztus 19-ig tudjuk elfogadni.

Díjak:

Az esszépályázat eredményét a szeptemberi Balázs Béla megemlékezésen hirdetik ki, amelyre minden pályázót meghívnak. A két kategória legjobbjai összesen 50.000 forintnyi pénz- és könyvjutalomban részesülnek, ezen kívül a díjazott munkák megjelennek a Filmtett – Erdélyi Filmes Portálon és – a szervezők reményei szerint – az Ex Symposion hasábjain is.

Elérhetőség:
Bottlik Virág
DocuArt – programszervezés
docuart@docuart.hu

Forrás: Filmhu