palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Baraka kalandtúra blog dizájntervezés

kreanodA Baraka Utazási Iroda honlappal már nagyon régóta rendelkezik: www.baraka.hu Amióta elmarad az éves nyomtatott katalógus gyártása, lényegében az internet a cég egyetlen marketingeszköze. Emiatt egy blog írása már régóta megfogalmazódott. Az Origo alá tartozó Postr oldalon üzemeltetett blogoldal eddigi három bejegyzéséből kettőt ki is emeltek rögtön a címoldalra.

A Baraka piacvezető cég a gyalog-, kerékpár-, kajak-, via ferrata és hótalpas túrák szervezésében Magyarországon. Ez a fajta utazásszervezés persze nem a mainstream-hez tartozik idehaza, de szerencsére egyre szélesebb réteget érdekel.

Feladat: 

A feladat a nemrégiben elkezdett Barakablog dizájntervezése. A Postr.hu portál elég szűkös lehetőségeket kínál a blogok külalakjának megtervezéséhez. A meglévő sablonok nem szépek és ráadásul nehezen alakíthatóak. Mindenképpen saját dizájnra van szükségünk két ok miatt:

  • Egyrészt hogy szép és ránk jellemző legyen az oldal.
  • Másrészt egyedi legyen a blogoldal és a mi dizájnunkkal senki se találkozhasson a neten.
Célkitűzés:

A cél a blog látogatottságának a növelése, amit természetesen egy jó dizájn is elősegít. Cél továbbá egy olyan egyedi megjelenés, ami stílusában valahol hasonlít ránk, a honlapunkra. A látogatók össze tudják kapcsolni a blogot a honlappal és a Facebookk oldalunkkal, de a blog dizájnja mégis más, frissebb és szabadabb stílust képviseljen.
Cél továbbá egy olyan egyedi megjelenés, amit megjegyezvén az emberek, rögtön beugrik majd nekik a Barakablog.

Célközönség:

Elsősorban a budapesti illetve nagyvárosi, 30-50 közti középréteg. Főleg diplomások, értelmiségiek, akik korábban sokat sportoltak és túráztak, de erre ma már a munka és a család miatt kevesebb idő jut. Aktív életmódot követnek, sportosak, szeretik a természetet, az utazást, távoli országok megismerését. Az utazásaik során inkább a kevésbé ismert látnivalók érdeklik őket, különösen a természet, amit igyekeznek valamilyen aktív módon felfedezni.
Átlagemberek olyan értelemben, hogy nem hegymászók, élsportolók, profi kerékpárosok vagy kajakosok, de azért szeretnek mozogni és kint lenni a természetben.
Aktív internet felhasználók, a legfőbb információforrás számukra az internet.

Ígéret/támogatás:

A blogunk akkor éri el a célját, ha az olvasók megszeretik, rendszeresen olvassák, ajánlják az ismerőseiknek, megosztják a Facebookon, továbbküldik a barátaiknak.
Közvetett célja persze az a blognak, hogy a megemelkedett látogatottság miatt egyre több látogató kattintson a Baraka honlapjára és ott jelentkezzen valamelyik általunk szervezett utazásra. A blognak ehhez kell kedvet csinálnia, információt szolgáltatnia és az Origós kiemelések hatására új látogatókat kell szereznie.

Márka jellemzése:

A blognak olyan benyomást kell keltenie a látogatóban, hogy itt izgalmas utazásokról, túrákról, kerékpár- és kajaktúrákról olvashat. Az utazásokról szóló írások nem a nagyvárosokról szólnak, hanem a vidékről, a természetről és a hegyekről, továbbá a természetben végezhető outdoor sportokról: gyalogtúra, kerékpártúra, kajaktúra, via ferrata.

Médiaterv:

Az itt látható blog dizájnját kérjük elkészíteni: http://barakablog.postr.hu/
Sajnos a postr.hu admin felülete kissé nehézkes. Mi csak a dizájnt kérjük. Ha ez kész, akkor a feltöltéssel már mi, illetve a rendszergazdáink foglalkoznak majd.
Amennyiben sikeres lesz a terv, ez a dizájn évekig elérhető lesz a Barakablogon.

Stílus:

Egy fotó feltöltését a fejléc helyére mi is meg tudnánk tenni. Azért indítottuk a pályázatot, hogy ennél kreatívabb dizájn szülessen. Alapvetően valamilyen rajzot, grafikát képzeltünk el, ami kifejezi azt az outdoor életérzést, ami az utazásainkra jellemző. Ez lehet egy hegyekben túrázó bakancsos turista, egy kerékpározó vagy kajakozó csapat. Nehezíti a dolgot, hogy többféle aktív tevékenységet is folytatunk az útjainkon. Ha egyet kell kiemelnünk, akkor az a gyalogtúra.
A marketingünkben lényeges, hogy nem egyes utakat igyekszünk eladni, hanem életérzést. Azt az életérzést, azt az örömöt, amit az ember a természetben valamilyen outdoor tevékenység közben érezhet. A blognak is ezt a fajta életérzést kell megjelenítenie illetve kedvet csinálni hozzá.
Grafika helyett valamilyen montázs is szóba jöhet.
A blognak alapvetően a fejlécét kérjük megtervezni. A fejléc a központi tartalom-sávot körbefuthatja, mint például ezen az oldalon is: http://mirador.postr.hu/
A tartalom sávon megjelenő szöveg címét és a szövegtörzset a fejléchez kívánatos igazítani, persze bizonyos határok között. Betűméretben a most divatos nagyobb méretű fontokat preferáljuk. A bal oldali hasábban szereplő képek minden esetben 550 px szélesek lehetnek.
A Barakablog cím megjelenítése során lehet más betűtípust is használni, mint a logónk, de célszerű lenne valamilyen ötletes módon utalni a logóra. A logó túl direkt megjelenítése kerülendő, mivel azt szeretnénk sugározni, hogy a blogot a Baraka munkatársai szerkesztik ugyan, de nem köthető teljes mértékben a céghez, hanem a hivatalos honlapnál függetlenebb, jóval szabadabb információ forrás.
Ha bármelyik honlapon szereplő fotóra szükség lenne a tervezéshez, akkor azok természetesen szabadon felhasználhatóak. Kérésre el is küldjük a kért fotókat.

Pályázatok beküldési határideje: 2014. június 21. 23:59

Díjazás: 50.000 Ft

Bővebben: http://kreanod.hu/