palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Beteg voltam, meggyógyultam 2. prózaíró pályázat

beteg voltamAz Élő Irodalom – Élő Könyv Műhely prózaíró pályázatot ír ki „Beteg voltam, meggyógyultam 2” címmel.  2014 májusában megjelent az az Élő Irodalom – Élő Könyv Műhely előző pályázati kiírásának eredménye „Beteg voltam, meggyógyultam” címmel, amelyben 57 szerző valós gyógyulástörténetét olvashatja a tisztelt Olvasó. A könyv készülésének visszhangja és az elkészült mű fogadtatása oly jó volt, hogy azt látjuk, ilyen témájú könyvre igény van.  A pályázat most folytatódik.

A pályázat célja: Tényirodalmi könyvet szeretnénk az olvasóknak adni, melyekben valós gyógyulástörténeteket osztanak meg az írók az olvasókkal, ahogyan egy-egy betegségből megtalálták a kiutat, kilábaltak, felépültek, meggyógyultak.

A pályázat leírása:

A pályázatra beadott mű

 • alapjául szolgáló eset megtörténhetett az íróval, vagy mással
 • legyen valósághű, de ne a valós neveket, helyszíneket tartalmazza
 • az olvasót pozitív érzéssel töltse el (ne legyen a történet csupán panaszáradat)
 • legyen – lehetőleg – szépirodalmi nyelvezettel megírva
 • mérete maximum 7 000 karakter legyen szóközökkel együtt.

Egy pályázó egy művel pályázhat.

A pályázatot elektronikus formában az info@mairodalma.hu email-címre kell elküldeni, csatolt fájlként.

A csatolt fájl tartalmazza

 • a pályázati művet,
 • a pályázó nevét,
 • ha írói néven szeretne megjelenni, akkor az írói nevét,
 • elérhetőségként email-címet, telefonszámot,
 • lakcímét,
 • a számlázáshoz, ha cégnévre kéri a számla kiállítását a könyvekről, akkor a cég nevét és címét.

A pályázat beadásával a pályázó

 • nyilatkozik arról, hogy a beadott mű a pályázó saját szellemi terméke. Ez irányú bármilyen jogi felelősség a pályázót terheli,
 • nyilatkozik arról is, hogy a pályázatra beadott mű erre a pályázatra íródott, azaz semmilyen fórumon még nem publikálta,
 • hozzájárulását adja, hogy a pályázatra beadott művön a szerkesztők irodalmi és könyvszakmai szempontok miatt korrekciókat hajtsanak végre.

A pályázatra érkező írásokat a szerkesztők folyamatosan fogadják és értékelik. Amennyiben úgy ítélik meg, hogy a mű nem felel meg a kiírás feltételeinek vagy az erkölcsi normáknak, vagy bármilyen egyéb szempontból megjelenésre alkalmatlannak találják, az írás nem kerül be a kötetbe. Az értékelés eredményéről minden pályázó értesítést kap.

A kötetbe bekerülő pályázó a pályázat beadásával kötelezettséget vállal 2 db könyv megvásárlására 2 000 Ft/db áron, vállalja, hogy a könyvek értékét a kiadó bankszámlaszámára utalja, vagy készpénzben fizet ki. A hozzájárulás megfizetése akkor esedékes, amikor összeállt a kötetnyi anyag, és erről a kiadó értesíti a pályázót. (A pályázó további köteteket is ugyanezen az áron rendelhet meg.)

A kötetbe kerülő művek szerkesztését és a szerkesztés – pályázó általi – elfogadását követően a művekből ISBN-nel ellátott, nyomtatott könyvet készítünk.

A könyv – terveink szerint – 2014 karácsonyára jelenik meg.

Pályázati határidő: 2014. 08. 15

Mivel a pályázat folyamatos, amennyiben a határidő előtt elérjük a tervezett kötetméretet, akkor lezárjuk a pályázatot, de indítjuk is újra, a következő kötetbe történő bekerüléshez.

Ha a határidő lejártáig nem érkezett be elégséges anyag, a pályázatot eredménytelennek minősítjük, és lemondunk a könyv megjelenéséről.

A pályázat díjazása:

A könyvben megjelent írások díjazásához a könyv megjelenése után meghirdetünk egy szavazási lehetőséget, amikor az olvasó e-mailben szavazhat a legjobb három írásra. 50 olvasói szavazat beérkezését követően zárjuk a szavazást.

Az első három legtöbb szavazatot kapott írás írója pénzjutalomban részesül.

Díjazás

 1. helyezett: 15 000 Ft
 2. helyezett: 10 000 Ft
 3. helyezett:   5 000 Ft

Linkek:  http://mairodalma.hu/ ; https://www.facebook.com/mairodalma