palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Bevetetlen Álmok képzőművészeti pályázat

A  Kulturális Stábja pályázatot hirdet ambíciózus művészek számára: Képző- illetve iparművészeti alkotásokat várunk. 

Kritériumok: festmények, rajzok, grafikák, fotók nevezhetők, a méretek pontos megjelölésével, kép mellékelésével, e-mailen. Iparművészeti alkotások közül szívesen látunk bármilyen anyagból és technikával készült alkotást. Kérjük a méretek megadását és kép csatolását is.

Külön kategóriában várunk szobrokat, és video-installációkat is.
Kikötésünk: egy alkotótól maximum 5 pályamű nevezhető.

Jelentkezni a palyazat@pszinapszis.hu e-mail címen lehet,  2013. január 31-ig.

A nevezett mű bármilyen témájú lehet, azonban előnyt jelent, ha ez illeszkedik a XV. Pszinapszis idei főcíméhez, amely a „Bevetetlen Álmok”, illetve témájához, amely a következőket öleli fel:

Még ma is úgy álmodunk és álmodozunk, mint gyermekként. Céljainkról, melyeket magunk előtt látunk lebegni, vágyainkról, amiket csak mi magunk ismerünk igazán. Mindannyiunknak vannak félkész, megvalósításra váró tervei, elérhetetlen, bár örökké üldözött céljai. Olyan gondolatok, melyek alig várják, hogy végre felszínre kerüljenek.

Akár élvezettel, akár borzongással fedezzük fel saját képzeletünket, ez a mi belső világunk, amit senki sem vehet el tőlünk. Olyan gondolatainkkal, vágyainkkal találkozhatunk itt, melyre ébren talán gondolni se mertünk. Megtalálhatunk mindent, amiről valaha le kellett mondanunk, amitől valaha eltiltottak minket. Örök tabuk, katartikus magasságok, titkok nyitjai. Elhallgatott emlékeink vissza-visszaköszönnek, s nem hagynak nyugodtan pihenni minket. Elmosódik az illúzió és a valóság határa, meghatározza hétköznapi viselkedésünket. Bevetetlen ágyak és álmok sora kísér minket egy életen át. Csak rajtunk áll mit valósítunk meg, miért fáradozunk és mi az, amiért felelősséget vállalunk.

A legjobb pályaművek lehetőséget kapnak a XVII. Pszinapszison való bemutatásra kiállítás formájában, 2013 áprilisában.