palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

BPIX 2009 Digitális Festészeti Verseny pályázat

bpix2009 pályázat A BPIX Digitális AlkotóCentrum és a Ferencvárosi Önkormányzat közösen meghirdeti a BPIX 2009 Digitális Festészeti Versenyt, melynek célja: művészi értékű, számítógépen alkotott digitális festmények bemutatása a Ráday kultuccában, ezzel a digitális festészet népszerűsítése és elismertségének növelése.

A versenyen indulók köre: A verseny nyilvános, azon bárki részt vehet alkotásaival.

A benyújtható versenyművek:
A digitális festmény témája kötetlen. A digitális festmények készülhetnek bármely grafikai programmal, irányzatban és stílusban, de nem lehetnek mozgóképi (flash, animáció) alkotások. Követelmény, hogy a beküldött digitális festmény a beküldő saját alkotása legyen. A versenyen indulni csak olyan digitális festményekkel lehet, melyek díjazva még nem voltak.

A verseny díjazása:

A verseny győztese, az első helyezett „BPIX 2009 – az év digitális festője” díjat nyeri el az alábbi jutalmakkal:

  • A nyertes pályázó alkotásaiból egyéni kiállítást rendezhet a BPIX Digitális AlkotóCentrumban, Budapest IX., Ráday u. 31/b sz. alatt. A kiállítás széles körben kerül meghirdetésre, anyaga felkerül a BPIX internetes tárlatára is.
  • Egy Wacom Intuos4 A6 Wide (S-SMALL) digitális rajztábla méretű digitalizáló tábla és egy hozzá való digitális toll, valamint egy Corel Painter 11 szoftver, amelyet a Grasshopper.hu, a professzionális grafikus és nyomdaipari megoldások szállítója ajánlott fel.
  • Az alkotó nyertes versenyműve realizálva, azaz giclée technikával vászonra kinyomtatva és kasírozva, melyet a BPIX Digitális AlkotóCentrum  ajánlott fel,
  • A nyertes versenymű regisztrálása a DigitalArtCatalogue önkéntes nyilvános digitálisfestmény-katalógusban, melynek költségeit a BPIX Digitális AlkotóCentrum állja.

A második helyezett az alábbi jutalmakat nyeri:

  • Egy Wacom Bamboo Pen and Touch A6 wide digitális tábla és egy hozzá való digitális toll, amelyet a Grasshopper.hu, a professzionális grafikus és nyomdaipari megoldások szállítója ajánlott fel.
  • Az alkotó díjazott versenyműve realizálva, azaz giclée technikával vászonra kinyomtatva és kasírozva, melyet a BPIX Digitális AlkotóCentrum  ajánlott fel.
  • A díjazott versenymű regisztrálása a DigitalArtCatalogue önkéntes nyilvános digitálisfestmény-katalógusban, melynek költségeit a BPIX Digitális AlkotóCentrum állja.

A harmadik helyezett az alábbi jutalmakat nyeri:

  • Egy Wacom Bamboo Fun S méretű digitalizáló tábla és egy hozzá való digitális toll, amelyet a Grasshopper.hu, a professzionális grafikus és nyomdaipari megoldások szállítója ajánlott fel.
  • Az alkotó díjazott versenyműve realizálva, azaz giclée technikával vászonra kinyomtatva és kasírozva, melyet a BPIX Digitális AlkotóCentrum  ajánlott fel.
  • A díjazott versenymű regisztrálása a DigitalArtCatalogue önkéntes nyilvános digitálisfestmény-katalógusban, melynek költségeit a BPIX Digitális AlkotóCentrum állja.

A díjakat a nyertesek a BPIX Digitális AlkotóCentrum erre az eseményre rendezett ünnepségén vehetik át.

A versenyművek benyújtása:
Versenyművet beküldeni a versenyre való regisztrációt követően lehet. Regisztrációs díj: 2500 Ft (2000 Ft+áfa) benyújtott alkotásonként.  A regisztrációt követően minden jelentkezőnek e-mailt küldünk a benyújtás módjáról. Az ebben lévő adatok kitöltésével, majd pedig a levél visszaküldésével (Reply) lehet a versenyművet csatolt állományként megküldeni.

Nevezni JPG formátumú saját festmény – szükség szerint kicsinyített méretű – beküldésével lehet. Minden pályamű esetében jelezni kell, hogy az alkotó milyen technikai eljárást, grafikai programot használt. Az egyes beküldésre kerülő képek mérete nem lehet több mint 2 MB és nem haladhatja meg az 1200*1600 pixel méretet. (Az eredményhirdetést követően a verseny nyerteseit meg fogjuk kérni, hogy a kinyomtatásra kerülő alkotásokat nagy felbontásban, eredeti méretben is bocsássák a kiírók részére.)

Beküldési határidő: 2009. november 02.

A versenyművek elbírálása: A festményeket 5 tagú zsűri értékeli, a zsűri elnöke Mayer Marianna a Műcsarnok Kurátora. Tagjai közt található szakmai bírálókon kívül Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzatának képviselője is. A zsűri döntését közzétesszük a www.bpix.hu weboldalon, ill. minden pályázót e-mail útján is értesítünk.

Részvételi feltételek: A verseny résztvevőjének tudomásul kell vennie, hogy a beküldött digitális festmények elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzőijog-sértésekért minden felelősség a beküldőt (alkotót) terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is. A pályázaton részt vevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja azt a pályázati feltételt, hogy a BPIX Digitális AlkotóCentrum a versennyel kapcsolatos publikációinál a digitális festményekről készült ábrázolásokat szabadon és térítésmentesen használhatja.

Információ: A versennyel kapcsolatos kérdések az info@bpix.hu e-mail címen tehetők fel.