palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Bridge Ösztöndíj

A Milestone Intézet nemzetközileg is elismert egyedi oktatási programja tanulmányi  ösztöndíjat hirdet a 2021/2022-es tanévre olyan hátrányos helyzetű és/vagy roma tehetségek számára, akik a 2020/2021-es tanévben fejezik be az általános iskola nyolcadik osztályát vagy a középiskola első (kilencedik) évfolyamát (ideértve a hat- és nyolcosztályos gimnáziumok megfelelő évfolyamait is).

Az ösztöndíj stabil alapot és perspektívát nyújt azoknak a diákoknak, akik a jövő formálói szeretnének lenni a szakmai-tudományos szférában, a társadalmi cselekvés területén vagy az üzleti életben.

A három trimeszterből álló tanév során a diákok egyénre szabott modulokon, személyes mentoráláson, valamint az önszerveződő diáktársaságok programjain keresztül fedezhetik fel érdeklődési területeiket és fejleszthetik tudásukat.

A 10 kiválasztott Bridge-ösztöndíjas a sikeresen elvégzett Bridge évet követően továbbléphet a következő (Sophomore, Junior, Senior)  évfolyamokba, amelyek során további célzott egyéni mentorálással és felkészüléssel jelentkezhetnek a világ vezető egyetemeire.

A  Milestone Intézet több mint 125 moduljának széles palettájából minden diák megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő tudáselemeket, legyen az mérnöki- numerikus tudomány, közgazdaság, informatika, orvostudomány, biokémia, társadalomtudomány, jogtudomány, nyelvészet, klasszika-filológia vagy művészettörténet.

A Bridge Ösztöndíj teljes mértékben fedezi mind a Bridge év, mind a további évek (Sophomore, Junior, Senior)  780 000 Ft összegű tandíját.

Jelentkezési feltételek

A Milestone Intézet tanítási nyelve angol, így a jelentkezőtől elvárás az A2+,  B1-es szintű szóbeli és írásbeli nyelvtudás. A jelentkezéshez nyelvvizsga bemutatása nem szükséges, mivel a felvételi során a Milestone Intézet munkatársai fogják felmérni a jelentkező nyelvismereti szintjét.

Jelentkezési portfólió, amelynek tartalmaznia kell a következőket:

  • Osztályfőnöki/mentortanári/iskolaigazgatói ajánlólevél maximum egy oldal terjedelemben, amelyben szerepel a jelentkező angoltanára által véleményezett KER szintje is (pl. A2+, B1, B1+, B2)
  • Szülői/gondviselői támogató nyilatkozat; (Az alábbi linken letölthető a magyar nyelvű nyilatkozat formanyomtatványa)
  • Legutóbbi félévi (2021. januári) és a legutóbbi év végi (2020. júniusi) iskolai bizonyítványok másolata;
  • Motivációs esszé maximum két oldalban – maximum 1000 szó terjedelemben -, magyar vagy angol nyelven (a jelentkező szabadon választhat), amelyben a jelentkező bemutatja érdeklődési körét, legmerészebb álmait és kihívásait, valamint jelenlegi családi helyzetét;
  • Esetlegesen elért tanulmányi, sport és művészeti versenyeredmények.

Jelentkezés menete
A jelentkezési portfólió benyújtható a Milestone Intézet honlapján 2021. február 15-én megnyíló online jelentkezési lapon, vagy közvetlenül a Bridge Program vezetőjének címezve e-mailen illetve postai úton (1071 Budapest, Damjanich utca 51., II.em./18.).

A Bridge Ösztöndíjra jelentkezőket és szüleiket/hozzátartozóikat a Milestone Intézet felvételi bizottsága szóbeli interjúra hívja meg. A szülővel/hozzátartozóval történő (magyar nyelvű) beszélgetés során szeretnénk részletesen ismertetni a Milestone Intézet egyedi felépítését, lehetőségeit és céljait, valamint egy stabil partneri kapcsolat alapjait lerakni.

A  felvételi napon kerül sor a Bridge-ösztöndíjas jelölt:

  • Angol nyelvi felmérésére (fogalmazás, hallás utáni szövegértés, kommunikációs készség);
  • Kreativitásának és kognitív készségeinek feltárására egy magyar nyelvű teszt segítségével;
  • Rövid- és hosszútávú továbbtanulási céljainak feltérképezésére magyar és/vagy angol nyelven.

Jelentkezési határidő: 2021. március 31.

Bridge-ösztöndíjas jelöltek meghívása a felvételire: 2021. április 7-ig
Felvételi napok: 2021. április 16-18. (Az online jelentkezési felületen a jelentkező megjelölheti a számára megfelelő felvételi időpontok dátumát.)
Milestone Intézet évnyitó: 2021. május 8.
Bridge évnyitó: 2021. május 29.
Nyári tanítási időszak első napja: 2021. június 7.

Bővebben: Bridge ösztöndíj

További információ: Máté Dezső – Bridge Programvezető ( +36 20 616 9950, mate@msinst.org)