palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Budapest-rövidfilm pályázat

Pályázati felhívás Budapest-rövidfilmek megvalósítására. A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) a 4. Budapesti Építészeti Filmnapok keretében, Short Shots Budapest elnevezéssel nyílt pályázatot hirdet Budapest-rövidfilmek megvalósítására.

 

A pályázóktól olyan videómunkák, rövidfilmek elkészítését várjuk, melyek kritikus, problémaorientált módon mutatják be Budapest tereinek és épített környezetének, a városi táj és struktúra egészének átalakulásait, a városhasználat új módjait, újfajta városi funkciók megjelenését – lehetőleg ezek sajátosságaira, a változások mozgatórugóira és azok következményeire, perspektíváira egyaránt rávilágítva.

A szakmai zsűri által előzetesen kiválasztott filmeket a 2012. március 1-4-én megrendezendő 4. Budapesti Építészeti Filmnapokon vetítjük le, valamint külföldi építészeti filmes rendezvényeken. A Filmnapok közönségszavazatai alapján legjobbnak ítélt film díjazásban részesül, az eredményhirdetésre és díjátadásra a helyszínen, a vetítés után kerül sor.


Pályázati feltételek

  • egy pályamű időtartama nem haladhatja meg a 10 percet
  • a filmeket bármilyen eszközzel lehet rögzíteni: HD kamerával, házikamerával, fényképezőgéppel, mobiltelefonnal, stb.
  • műfaji megkötés nincs, a benyújtott munka egyaránt lehet animációs film, dokumentumfilm, kísérleti film, kisjátékfilm, stb.
  • a benyújtott mű lehet már korábban, a pályázat meghirdetése előtt elkészült, esetleg már korábban, máshol is bemutatott rövidfilm
  • egy pályázó több alkotással is jelentkezhet
  • nevezési díj nincs

A zsűri tagjai

Bakos Gábor, képzőművész
Csákvári Géza, filmkritikus
Jord den Hollander, a Rotterdami Építészeti Filmfesztivál igazgatója
Liszka Tamás, az Anilogue animációs filmfesztivál igazgatója
Orsós Jakab, a PEN American Center igazgatója
Pásztor Erika, az Építészfórum főszerkesztője
Polyák Levente, a Kortárs Építészeti Központ kurátora

Díjazás:  A közönség által legjobbnak ítélt alkotás jutalma 50.000 forint a Gondolat Kiadó jóvoltából és egy 50.000 forint értékű kétkerekű közlekedési megoldás a Lukas and Bear-től.

A beküldés módja, határideje

A pályázati anyagok az alábbi két módon juttathatók el a kiíróhoz:

 1. Digitálisan, a pályaművek online elérhetőségét elküldve vagy fájlküldővel az alábbi címre (Tárhely hiányában a címen közvetlenül nem tudunk pályaműveket fogadni!): filmnapok@kek.org.hu

A tárgyban legyen feltüntetve a pályázat címe (Short Shots Budapest) és az alkotó/alkotók neve.

és az online Nevezési lap kitöltésével az alábbi címen:

www.kek.org.hu/filmnapok/short-shots/nevezesi-lap

 vagy

 2. Postai úton, DVD-n, ajánlott küldeményként az alábbi címre:

Kortárs Építészeti Központ Alapítvány
H-1061 Budapest, Székely Mihály utca 8. III/20.

A borítékon legyen feltüntetve a pályázat címe (Short Shots Budapest), és alkotó/alkotók neve.

és az online Nevezési lap kitöltésével az alábbi címen: www.kek.org.hu/filmnapok/short-shots/nevezesi-lap

Letölthető dokumentumok

Short_Shots_Budapest_Call_for_Entries

Short_Shots_Budapest_Palyazat

A pályázat beküldési határideje:

A pályázatok postai feladásának/digitális formában történő elküldésének meghosszabbított határideje: 2012. február 15. éjfél.

További információ: www.kek.org.hu/filmnapok/short-shots       és       filmnapok@kek.org.hu

Adatkezelés, szerzői- és személyiségi jogok
A beküldött rövidfilmeket és a pályázók adatait a Kortárs Építészeti Központ harmadik félnek nem adja ki. Jelentkezésével a pályázó hozzájárul nevének a pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához. Nevezni kizárólag olyan művekkel lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személy jogait. A filmben felhasznált zeneszámok címét, szerzőit és előadóit az alkotások végén (a stáblista után) kötelező feltüntetni. A szervező fenntartja a jogot, hogy propaganda-anyagként, de nem kereskedelmi célokra felhasználja a filmek egészét vagy részleteit a média különböző területein. Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a kiírás részletei, így ütemterve, valamint bizonyos, nem alapvető elemei menet közben módosulhatnak, kiegészülhetnek, továbbá arra is, hogy a szervezők fenntartják a pályázat érvénytelenítésének jogát.