palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Budapest STREET-story alkotói pályázat középiskolásoknak

A Deák17 Galéria által meghirdetett pályázat és kiállítás célja, hogy a diákalkotók szemén keresztül megmutassa, hogy ahányan vagyunk, annyiféleképpen érzékeljük és értékeljük mikrokörnyezetünket. Az utca fogalma egy mindannyiunk számára megfogható mértékegység: mind ismerjük, mégis mind másképp ismerjük. Ebben a léptékben lehetőség nyílik a pontos ábrázolásra, a fantáziaképek kivetítésére, de akár a kritikus gondolkodás is teret kaphat. Most arra vagyunk kíváncsiak, hogy a pályázók hogyan tudják ezt a sokféleséget történetekkel érzékeltetni – azaz, hogy vajon mennyi történet fér bele egyetlen utcaképbe.

A pályázatra beérkezett és a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokból a Deák17 Galéria kiállítást mutat be 2021 novemberében. A diákalkotásokból rendezett tárlat tematikusan illeszkedik a 2021. szeptember 9. és december 17. között a Galériában látható, „Budapest Street Archeology” című nagyszabású kiállításhoz, mely a fővárosi utcaművészet történetét mutatja be.

A PÁLYÁZAT TÉMÁJA:

A pályázat témájául egy befogadható méretű városi részletet, az utcát választottuk. Az utca fogalma mindannyiunk számára ismert. Mind végigmegyünk nap mint nap bizonyos utcákon (ahol lakunk, ahol rokonaink, ismerőseink élnek vagy ahová iskolába járunk), és vannak olyan utcák, ahol bár nem járunk gyakran, valami miatt mégis emlékezetesek maradnak számunkra. Az utca lehet nagyon is valóságos – de lehet akár a képzeletünk terméke is. Noha mindannyian tudjuk, mi az az utca, mégis, ha kimondjuk a szót, mindenki szeme előtt más és más kép jelenik meg. Ezek az alapvetően hasonló, de mégis egyénenként eltérő utcák fogják képezni azt a vásznat, amire a pályázók szabadon alkothatnak.

Az utca képét a történetek töltik meg élettel: az itt élők megszokott cselekvései, a járókelők mozgása, az emberek közötti interakciók mind megannyi mikrotörténetet hordoznak. A pályázókat arra bíztatjuk, hogy minél több mindennapi – vagy akár nem is annyira mindennapi – történetet rejtsenek el egyetlen utcában. Ehhez pedig bátran használják a számukra legmegfelelőbb kifejezési módot – technikai megkötés ugyanis nincs, a pályázatra grafikákkal, festményekkel, fotókkal, szobrokkal, installációkkal, de akár videómunkákkal, animációkkal is lehet jelentkezni.

PÁLYÁZÓK KÖRE:

Országos nyílt pályázat általános iskolás és középiskolás diákok részére, 6-19 éves korig.

RÉSZVÉTEL, ZSŰRIZÉS:

A pályázat ingyenes, részvételi díj nincs. Pályázni kizárólag digitális úton lehet, az oldal alján található online űrlapon keresztül. A digitálisan beküldött pályázatok közül szakmai zsűri választja ki a Deák17 Galériában kiállításra kerülő alkotásokat. A szervezők célja, hogy a főváros szívében, jól megközelíthető helyen, többszáz négyzetméteres kiállítótérben biztosítsanak bemutatkozási lehetőséget tehetséges, fiatal alkotóknak.

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK:

  • Pályázni digitális úton lehet, a pályázat csak online, a Typeform felületen keresztül nyújtható be. A pályázathoz 1 db jó minőségű fotó beküldése szükséges az alkotásról jpg/jpeg formátumban, minimum 2MB – maximum 10MB méretben.
  • Technikai, műfaji megkötés nincs. A pályamunka lehet festmény, rajz, grafika, fotó, installáció, térbútor, szobor, fényfestés, számítógépes program, animáció, videó. Videófeltöltés esetén a YouTube-ra feltöltött nem listázott (nem nyilvános) videóként kérjük a videó linkjének megadását a pályázat benyújtása során az oldal alján található Typefrom felületen keresztül.
  • Pályázni lehet egyéni, valamint közös, csoportos munkákkal is. Csoportos alkotás esetén a csoport létszáma maximum 5 fő lehet.
  • A pályamunka mérete a helyi adottságok, felfüggeszthetőség és szállíthatóság miatt: a, Síkbeli munkák esetén: maximum A/2 b, Térben elhelyezhető nagyobb szobrok, installációk esetén: maximum 1,5m2, maximális tömeg≈10kg
  • Digitális alkotások esetén a pályázót kérjük, a kiállításra való beválogatás esetén a munka személyes leadása előtt egyeztessen a Deák17 Galéria munkatársaival a technikai feltételekről!
  • A szervezők egyértelmű elvárása, hogy a téma vizuális feldolgozását a pályázók kellő tisztelettel közelítsék meg.
  • Az alkotások nem tartalmazhatnak obszcén, pornográf, sértő, politikai, vallási elemeket. A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria célközönsége a 3-23 év közötti gyerekek és fiatalok, így a kiállításra kerülő anyagok tekintetében szükséges figyelembe venni, hogy a korosztályba nagykorúak mellett óvodások, kisiskolások is tartoznak.
  • A kiállításra beválogatott alkotások hátoldalára kérjük felragasztani a pályázati oldalon mellékelt átvételi elismervényt számítógéppel kitöltve! Átvételi elismervény nélküli munkákat nem áll módunkban átvenni, a kitöltött dokumentum hiánya a pályázatból való automatikus kizárást vonja maga után. Kérjük, hogy amennyiben a kiállításra szánt munka több részből áll, mindegyik darab hátoldalán legyen feltüntetve név és elérhetőség, valamint a pályázati anyag csomagolását is lássák el a szükséges információkkal!
    16 éven aluli pályázó esetén szülői engedély beküldése szükséges a pályázáskor.

Letölthető dokumentumok

Szülői nyilatkozat
Átvételi elismervény
Szabályzat

Pályázati felület

 

A pályázatok beküldési határideje digitális formában: Módosított határidő:2021. 09. 19., 
A beérkezett pályamunkák zsűrizése: 2021. 06. 07. – 06. 20.
Pályázók értesítése: 2021. 06. 21-27.
A kiválasztott Pályamunkákból megrendezett tárlat tervezett ideje: 2021 novembere. A kiállításra beválogatott munkák galériába való beszállításával és a kiállítás további részleteivel kapcsolatban a nyertesekkel külön felvesszük a kapcsolatot.

UTÓGONDOZÁS:

A szervezőknek nem áll módjában a kiállított műveket visszapostázni, helyhiány miatt az alkotásokat a kiállítás után tovább megőrizni. Ezért kérjük a pályázókat, hogy a kiállítás lebontását követően a megadott időszakban gondoskodjanak alkotásaik elszállításáról. A pályázók pályázatukkal hozzájárulnak, hogy a beküldött alkotásaikat értesítésüket követően további helyeken is kiállíthassák a szervezők.

Figyelem! A határidőn túl beérkező pályamunkákat nem áll módunkban befogadni!

A Pályázattal kapcsolatos TOVÁBBI Információ, KAPCSOLATTARTÁS:

deak17galeria@gmail.com, +36-1-266-0482