palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Carmignac Fotóriporteri ösztöndíj

carmignacAz idén 8. alkalommal meghirdetett Carmignac-i fotóriporteri díj témája a rabszolgaság és a nőkereskedelem. A díj egy pályakezdő fotográfus számára nyújt támogatást a helyszíni munkához.

Pályázati határidő: 2016. október 16.

Az ILO becslése szerint több mint 2,5 millió áldozatai a modernkori rabszolgaságnak, akik nagyrésze nő. Az Amnesty International szerint az emberkereskedelem áldozatainak 80% -a nő és ebből 50% kiskorú.

A kiszolgáltatott helyzetbe kerülő nők többsége, minimális védelmet kap. A déli és dél-kelet-ázsiai, a Közép-európai és a volt Szovjetunió országaiban virágzik az emberkereskedelem. Az afrikai országokban, Nigériában, Nyugat-Szudánban és a Kongói Köztársaságban a nők és (gyerek)lányok  folyamatos szexuális zaklatásnak vannak kitéve.A polgárháborús övezetekben és a menekült zónákban és a útvonalakon Libanonban, Jordániában vagy Törökországban a diszkrimináció és nőkkel szembeni erőszakos cselekmények súlyosbítják a a nők helyzetét.

A CARMIGNAC Photojournalism Award célja, hogy láthatóvá tegye a modern rabszolgaság, az emberkereskedelmet. Olyan projektet támogat, amely a közös gondolkodást és koknrét változást hozhat  az emberkereskedelem és a női rabszolgaság ügyében.

Pályázati csomag

  • A projekt átfogó tervezete
  • 8-15 db fényképet vagy fényképsorozatot, vagy hírt amely kapcsolódik a  témához
  • 10 db-os, feliratozott portfoliót
  • önéletrajz

A pályázat weboldalaCarmignac Fotóriporteri ösztöndíj