palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Centenáriumi fotópályázat

Hatalmas árnyas fáival, eredeti kabinsoraival, napozó teraszaival, a kerthelyiség fejszobros kapuzatával, fedett medencéjének kiképzésével a múlt századelő békés hangulatát idézi fel a város szívében, a Hévíz tó területén 100 éve megnyílt műemlék-együttes. A világhírű André Kertész 1917-ben itt készítette „Víz alatt” című korszakalkotó fotóját. (Nem véletlen, hogy az 1984-es látogatásakor is megpihent e fák alatt.)

 

André Kertész emlékére és tiszteletére 2012-ben, a centenárium évében a Szent István Strandfürdő, a Duna Múzeum (Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum) és a Bajor Ágost Művelődési Ház az Esztergomi Art Fotográfiai Stúdióval közösen pályázatot hirdet meg az ISTER-GRANUM EURORÉGIÓ, LÉVA (Levice), LIBÁD (L’ubá), PÁRKÁNY (Stúrovo), HELEMBA (Chl’aba), valamint hazai fotográfusok számára.

Pályázati feltételek: A kiállításra csak művészi igénnyel készült, keretezett, akasztóval ellátott, tárlatkész képeket fogadunk el. Egy alkotó 7 művet adhat be, a sorozat egy műnek számít (a sorozatot a zsűri megbonthatja). A beadott, keretezett képek összes felülete nem haladhatja meg a 2 m²t.

Téma: Az ember és a víz közvetlen kapcsolata strand-, gyógy- és termálfürdőkben, továbbá tavakban, folyókban, társas és társasági lét, játékok, strandolási, szórakozási és étkezési szokások, a „vattacukortól a lángosig”.

A víz, a fény, a hullámok, árnyékok, tükröződések játéka az emberi testen (ld. André Kertész fotóját) a vízen, a vízben, a víz fölött és a víz alatt. Strandélet, strandhangulat, strandjátékok.

Technikai tudnivalók: A képek hátoldalán a nevezési lappal (letölthető nevezési lap) megegyezően fel kell tüntetni a mű címét, keletkezési évét, technikáját, méretét, értékét, a szerző nevét, címét, elérhetőségét.

A képek beadási helye: Szent István Strandfürdő Esztergom, Malom u. 5.

Beadási napok: 2012. március 10., március 11., március 12. (Mindhárom napon 10 és 16 óra között várjuk az alkotásokat.)

A zsűrizés napja: 2012. március 13. (kedd)

Az alkotásokból kiállítás nyílik 2012. március 16-án, pénteken a Duna Múzeum Európai Közép Galériájában, majd későbbi időpontokban Léván (Levice) a Vármúzeumban (Dobóovsky Kastíel’) és Párkányban (Stúrovo) a Városi Galériában (N Metská Galéria).

Díjazás:

  • I. helyezett Pénzjutalom vagy 1 éves bérlet (90 ezer Ft értékben)
  • II. helyezett ½ éves bérlet (45 ezer Ft értékben)
  • III. helyezett 24 alkalomra szóló bérlet (21 ezer Ft értékben)
  • IV. helyezett 12 alkalomra szóló bérlet (10 ezer Ft értékben)
  • V. helyezett 12 alkalomra szóló bérlet (10 ezer Ft értékben

A pályázók egyikének a Duna Múzeum különdíjat ajánlott fel!

A kiállítás záró ünnepélye és a díjkiosztás 2012. április 28-án, 15 órakor lesz, majd ezután avatjuk fel André Kertész emléktábláját a Szent István Strandfürdőnél. Ezt követően kezdetét veszi strandunkon a Centenáriumi Tavaszi Bál, melyre és a záró ünnepségre valamennyi résztvevőt szeretettel várunk.

A kiállítás 2012. április 30-ig látogatható, a képek május 2-án és május 3-án vihetők el a strandfürdőből. (A szlovákiai tárlatok időpontjairól értesítést küldünk valamennyi pályázónak.)

 Forrás: http://szeretgom.hu/