palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

CivilTech: szoftver- és hardver adományozó pályázat közhasznú szervezeteknek

Civiltech pályázatA CivilTech program közhasznú minősítéssel rendelkező szervezeteknek segít abban, hogy részt vegyenek a CivilTech partnereinek szoftver- és hardver-adományozó programjában. A CivilTech program segítségével a szervezeteknek lehetőségük van hardver- és szoftverállományuk bővítésére, valamint a szükséges infrastruktúra kiépítésre az informatikára szánt költségvetésük nagy részének megőrzésével. A CivilTech adományozói programot Magyarországon a NIOK juttatja el a nonprofit szervezetekhez, partneri kapcsolatban a TechSoup-pal. Mindkét szervezet nonprofit alapon működik.

A program azáltal, hogy az adományozott szoftvereket egy jelképes adminisztrációs díjért teszi hozzáférhetővé, csökkenti a szervezetek informatikai beszerzésének költségvetését. Az informatikai termékek adományozásával a nonprofit szervezetek szűkös költségvetéséből források szabadulhatnak fel egyéb technológiai beszerzésekre vagy más programterületekre. A TechSoup program az Amerikai Egyesült Államokban több mint öt éve működik és eddig összesen 250 millió USD értékű szoftvert továbbított közel 50.000 nonprofit szervezetnek. A Techsoup 2004-ben Kanadára, míg 2006-ban az Egyesült Királyságra, Belgiumra és Lengyelországra is kiterjesztette a működését. Az utóbbi három országban a program beindítását követő két hónapban több mint 1 millió USD értékű szoftver adományt osztott ki. 2007-ben a partnerországok száma tovább bővült, a program jelenleg elérhető a fent említett országokon kívül Spanyolországban, Dél-Afrikában, Ausztráliában, Írországban, Indiában és Magyarországon is. A CivilTech program jelenleg a Microsoft és a CISCO által felajánlott adományokat közvetíti. A NIOK és a TechSoup a jövőben más vezető technológia gyártók adományainak bevonását is tervezi a programba.

A CivilTech programban való részvételhez, a Magyarországon bejegyzett nonprofit szervezeteknek az alábbiakban részletezett általános jogosultsági kritériumoknak kell megfelelniük. Az egyes adományozó partnerek ezen kívül meghatározzák a saját jogosultsági kritériumaikat, ami azt jelenti, hogy a CivilTech programon keresztül az egyes szervezetek csak abban az esetben juthatnak adományhoz, ha megfelelnek az adományozó partner által elvárt feltételeknek is.

Jelenleg a Microsoft és a Cisco a CivilTech program adományozó partnere. Előfordulhat, hogy a szervezete nem felel meg a fenti két partner által meghatározott feltételeknek. Ebben az esetben is van arra lehetősége, hogy a jövőben bekapcsolódó adományozó szervezetek programjaiban részt vegyen. A CivilTech új partnereiről értesítést küld a regisztrált szervezeteknek.

Az adományozási programban alapvetően a következő típusú szervezetek jogosultak részt venni (a további kritériumokat lásd a lap alján!):

 • közhasznú vagy kiemelkedően közhasznú státusszal rendelkező egyesültek, alapítványok és közalapítványok
 • közhasznú társaságok
 • közhasznú vagy kiemelkedően közhasznú státusszal rendelkező nonprofit gazdasági társaságok

Regisztrációkor a következő iratokat kell beküldenie postán a következő címre: NIOK Alapítvány CivilTech program 1024 Budapest, Margit krt. 43-45.:

Alapítványoknak, közalapítványoknak és egyesületeknek:

 • 30 napnál nem régebbi bírósági kivonatot, a szervezet létezésének és közhasznú státuszának igazolására
 • az alapító okirat vagy alapszabály másolatát
 • a jelentkező szervezet képviselőjének igazolását arról, hogy a regisztrációkor megadott email a szervezet hivatalos email címe (kérjük tüntessék fel a regisztrációkor megadott email címet az igazoláson)
 • a kitöltött és aláírt Pályázati Űrlapot (amely egy egyoldalas dokumentum a szervezet tevékenységeiről, céljairól)
 • további dokumentumok csak akkor lehetnek szükségesek, ha a regisztrációkor megadott adatok nem egyeznek a benyújtott dokumentációéval

Közhasznú társaságoknak és nonprofit gazdasági társaságoknak:

 • 30 napnál nem régebbi cégkivonat, a szervezet létezésének, közhasznú státuszának és tevékenységi körének igazolására
 • a jelentkező szervezet képviselőjének igazolása arról, hogy a regisztrációkor megadott email a szervezet hivatalos email címe (kérjük tüntessék fel a regisztrációkor megadott email címet az igazoláson)
 • a kitöltött és aláírt Pályázati Űrlapot (amely egy egyoldalas dokumentum a szervezet tevékenységeiről, céljairól)
 • további dokumentumok csak akkor lehetnek szükségesek, ha a regisztrációkor megadott adatok nem egyeznek a benyújtott dokumentációéval

További információ: http://www.civiltech.hu