palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Consolidator Grant 2014

A Consolidator Grant a már önálló kutatócsoporttal, független kutatási programmal rendelkező, de még annak megszilárdításán dolgozó kutatóknak szól. Pályázni ebben az esetben is  kiemelkedő felfedezést vagy tudományos áttörés ígéretét hordozó, megvalósítható kutatási tervvel lehet maximum EUR 2 000 000 támogatásra, legfeljebb öt éves kutatási tervvel.

További EUR 750 000 igényelhető abban az esetben, ha a vezető kutató (Principal Investigator – PI) a pályázat megvalósítása érdekében EU-s tagállamba vagy társult országba költözik, és/vagy nagy értékű berendezést és/vagy jelentős eszközökhöz való hozzáférési jogot vásárol.

Feltétel, hogy a pályázó fokozatszerzése több mint hét évvel előzze meg a pályázat kiírásának dátumát, de ne lépje túl a 12 évet. A hét éves alsó korlát bizonyos estekben csökkenthető, a felső korlát nők esetében gyerekenként 18 hónappal megnő. A pályázat benyújtásakor a pályázónak fel kell sorolnia tíz jelentős nemzetközi szakfolyóiratban vagy az adott szakterületen legjelentősebb konferencia kiadványaiban megjelent reprezentatív publikációt és azok citációs indexét: bejegyzett szabadalom; nemzetközi konferencia előadásokat meghívott előadóként; nemzetközi oktatói tevékenységét; díjakat és kitüntetéseket. Az értékelésnél kulcsfontosságú a PI elkötelezettsége, és ezt bizonyítandó a kutatási projektre szánt idő mértéke. Ezért a teljes munkaidejének legalább 50%-át a projektre kell fordítania, illetve egy EU tagországban vagy társult országban kell töltenie.

Jelentkezési határidő: 2014.05.20.  +17:00:00 (Brussels local time)

Magyarországi kapcsolattartó

http://mta.hu/erc/elerhetosegek-133210

Bővebben:
http://erc.europa.eu/consolidator-grants
http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/h2020/calls/erc-2014-cog.html