palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Cover Challenge zenei pályázat

cover_plakat3-miniInner Cut Cover Challenge néven útjára indul Magyarország eddigi legnagyobb Internetes cover versenye. A versenyt az Inner Cut Studio rendezi. Jelentkezhetnek hazai és határon túli zenekarok egyaránt. Feltétel, hogy létező zenekar legyen, ne alkalmi formáció (kivétel ez alól a szólóénekes – lásd lentebb). Minden együttesből egy énekes és egy gitáros képviseli a bandát, és egy szál akusztikus gitárral előadnak egy dalt az Inner Cut Studio által összeállított listáról.

A gitáros vokálozhat, de csak egy gitár szerepelhet. Amennyiben szólóénekes a jelentkező, hozhat magával kísérőt, vagy akár magát is kísérheti gitáron. Az előadás maximális hossza nem haladhatja meg a 2 perc 30 másodpercet (tehát a számok rövidítése legtöbbször szükségszerű). Egy dalt többen is választhatnak, ugyanakkor érdemes minél előbb bejegyeztetni az igényt az adott dalra, mert ezt feltüntetjük oldalunkon. A már kiválasztott dalon változtatni nem lehet.
Nem drasztikus átdolgozásokat kérünk, mindenki olyan zenét válasszon, amelyet – a lehetőségekhez képest – az eredetihez hűen elő tud adni! Egy idézet a Wikipedia-ról: ”A feldolgozás nem azonos az átdolgozással, amikor egy másik zeneműből csak bizonyos részeket vesznek át… a feldolgozásnak mind zeneileg, mind tartalmilag… nagy mértékben meg kell egyeznie az eredetivel; új elemeket csak korlátozott mértékben tartalmazhat”
(http://hu.wikipedia.org/wiki/Cover).

Az előadást az Inner Cut Studio HD minőségben rögzíti. A dalok elbírálását szakavatott zsűri végzi – a NÉP! Ugyanis a dalok folyamatosan kerülnek feltöltésre a YouTube-ra. A feltöltés tényét azonnal közöljük az Inner Cut Studio facebookoldalán, belinkelve a videót.

Innentől lehet szavazni a produkciókra. A szavazat nem más, mint egy Like/Tetszik gomb lenyomása a facebook-on. Az a zenekar nyer, akinek a videójára a feltöltés utáni két hét alatt a legtöbb Like/Tetszik érkezik. Egyenlő számú szavazat esetén az a csapat nyer, amelyiknek a legtöbb YouTube megtekintése van. A facebookra való belinkelés csoportokban fog történni – a jelentkezők számától függően. A YouTube-on a feltöltés napja nem számít bele az összesítésbe, hogy ne legyen probléma azzal, ha pl. az egyik videó délelőtt 10-kor, a másik pedig este 8-kor kerül fel.

Az egyenlő esélyek érdekében szeretnénk külön felhívni a figyelmet arra, hogy más oldalakra való belinkeléssel bizonyára sokan próbálják majd növelni a nézettségüket. Ezt mi nem korlátozzuk, bátran linkeljétek tovább, de arra figyeljetek, hogy elsősorban a facebook-szavazatok száma dönt. Tehát mi a facebookon csak az Inner Cut Studio oldalára érkező szavazatokat számoljuk. Ha például valakinek az unokatestvére maga linkeli be a YouTube-ról, azt nem áll módunkban belekalkulálni a végeredménybe.

A nyertes zenekar díja egy profi, HD minőségben készülő videoklip, amelyet az Inner Cut Studio készít el saját költségén, saját rendezésében, ugyanakkor a zenekar elképzeléseinek és igényeinek figyelembevételével.

A díj értéke 500.000 forint.

A videó elkészítését a stúdió 2011. február és május között vállalja. Továbbá az Inner Cut Studio fenntartja magának a jogot, hogy eldöntse, mi az, ami belefér a költségvetésbe. A fenti érték magában foglal maximum 5 forgatási napot, 1 db Canon 5D Mark II kamera 5 napi bérleti díját (objektívekkel, alap kiegészítőkkel), 3 fős technikai stáb 5 napi bérét, 1 db Glidecam steadicam 5 napi bérleti díját, 1 db flex dolly 5 napi bérleti díját, valamint 100 óra utómunkát.
Ezen felül elkészítjük a klip forgatókönyvét, és maximális kreativitással igyekszünk minden felmerülő igényt teljesíteni.
A nyereményt átruházni, vagy több, független munkára felbontani nem lehet.

Jelentkezni a versenyre 2010. október 24-ig lehet az innercutstudio@gmail.com címen. A levélben szerepelnie kell a zenekar nevének, a két előadó nevének (énekes, gitáros), egy jó minőségű képnek a teljes zenekarról (a videó elején fog szerepelni), és a választott dalnak. A dalok listája megtalálható a stúdió facebook-oldalán. Ha a jelentkezők száma korábban eléri az általunk maximálisan vállalhatót (mivel kapacitásunk véges), a jelentkezést hamarabb lezárjuk.
A felvételek időpontja 2010. november 1. és 10. közé fog esni (több alkalomból lehet majd választani a napi limiten belül – hasonlóan a felsőoktatási vizsgaidőpontokhoz).

Letölthető dokumentum

cover challenge felhívás

cover challenge