palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Csakoda pályázat!

csakoda1A Csakoda csoport pályázatot hirdet „Csakoda tag” munkakör betöltésére!


Várjuk olyan művészek jelentkezését, akik:

  • szintén problémásnak érzik, hogy a progresszívnek mondható kortárs képzőművészet a nagyvárosokba koncentrálódik és a kisebb településeket csak elvétve választja helyszínéül.
  • velünk összhangban ismerik el, hogy létezik egy, az egész országot behálózó projektterem-­rendszer, a művelődési házak hálózata, amelyre rákapcsolódva a legeldugottabbnak tűnő vidéki település közönségéhez is eljuttathatóak a kortárs művészeti törekvések
  • egyetértenek a csoportunkkal abban, hogy a kultúra szentélyei közül talán a művelődési ház az egyetlen, amelynek a küszöbénél csak páran jönnek zavarba.

Továbbá:

  • csak egy kezdeti, rövid időszakban feszengenek egy jól összeszokott társaság tagjai között.
  • nem bánják, ha fővárosi műterem helyett vidéki színház-, aerobic- vagy táncteremben kell
  • rohamléptekben alkotniuk, illetve alkalomadtán másokkal egy légtérben aludniuk.
  • művészetük miértjét firtató kérdések elől nem térnek ki félszegen.

Várjuk a digitális portfóliók (weboldal, pdf) és a motivációs levelek (terjedelmi megkötés nincs) beérkezését 2016. május 15-ig a kepvandorlas@gmail.com címre. Kérjük a tárgymezőben feltüntetni: “CSAKODA PÁLYÁZAT 2016”

A zsűri tagjai: Jerger Krisztina, Kürti Emese, Kaszás Tamás és K. Horváth Zsolt és a Csakoda csoport.

Eredményhirdetés 2016. május 20-án.

csakoda3

A nyertes 3 pályázó 2016 augusztus 21-től 24-ig terepszemlén vehet részt a Csakoda tagjaival a dunakeszi József Attila Művelődési Központban, melynek során betekintést nyerhet a művelődési ház archívumába.

A helyszíni inspirációkból kiindulva a csoport tagjaival közösen megtervezheti a november 20-án a művelődési házban nyíló kiállítás anyagát, részt vehet az előkészületekben és a megnyitón.

Az úti-, szállás- és anyagköltségeket a Csakoda csoport állja a Katalizátor Projekt keretén belül elnyert 1.500.000 forintból.

A pályázat tumblr-re folyamatosan frissül, kövessétek: http://csakodapalyazat2016.tumblr.com/