palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Csillagnemzetségek–Lélekcsaládok illusztrációs pályázat

lelektars pályázatA Lélekhíd Szellemi központ nevében Dr. Czeizel Beatrix és Greskó Anikó művészeti pályázatot hirdet! Pályázat célja: Kezdeményezésünkkel támogatni szeretnénk a tehetséges magyar képző-, és iparművészek felfedezését és ennek kapcsán egy különleges feladatra hívjuk az erre rezonáló művészeket!

Közeledik a Magyarországon nagy sikerű „Csillagnemzetségek – Lélekcsaládok” című mű angol nyelvű kiadása és nemzetközi forgalmazása. Így a pályázat nyertesét vagy nyerteseit először is az a megtiszteltetés éri, hogy alkotásai illusztrálhatják e méltán híres könyv angol kiadását, eljutva és eljuttatva ezzel a kiválasztott hazai művészünk/művészeink hírét a világ minden tájára!

Dr. Czeizel Beatrix és Greskó Anikó e monumentális és egyedülálló szellemi tanításokat hordozó munkájának illusztrációja lenne a feladat, melyben a könyvben szereplő tizenhárom Csillagnemzetség világát megjelenítő, egységes hangvételű, harmonikus rezonanciájú, pozitív kisugárzású 13+1 alkotás lenne a meghirdetett művészeti pályázat témája. Eszköztárában a digitális 3D technikától, a fantasy art-on át, a különböző festészeti és grafikai stílusokon keresztül, a színes ceruzarajzig minden szerepelhet, amelyben a művészeknek nagy szabadsága lehet.

Pályázati feltételek:

A jelentkezés feltétele csupán a betöltött 18. életév, ugyanakkor kifejezetten kívánatos és előnyt jelenthet a különös intuitív érzékenység, nyitottság és akár spirituális érdeklődés, amely segíthet a ráhangolódásban és e sajátos témák feldolgozásában.

A pályamű érvényességéhez minimum az első kilenc pályamű elkészítése szükséges, amely azonban csak akkor lép életbe, illetve válik teljessé, ha a hiánypótlási határidőn belül megtörténik mind a 13+1 művészeti alkotás beérkezése is.

Az elkészítésre váró 13+1 művészeti alkotás témái:

 • Az Unikornis Csillagnemzetség
 • Az Angyalok Csillagnemzetsége
 • A Szárnyas Oroszlánok Csillagnemzetsége
 • A Sárkányok Csillagnemzetsége
 • A Macskafélék Csillagnemzetsége
 • A Pegazus Csillagnemzetség
 • A Kígyó Csillagnemzetség Női Ága – a gyógyító papnői út az Istennő képviseletében
 • A Kígyó Csillagnemzetség Férfi Ága – a tanító út a Melchizedek tudatosság képviseletében
 • A Medvék Csillagnemzetségének történelme – a Mennyei Krisztusi közösség képviseletében
 • Az Emberek Csillagnemzetsége
 • Az Ízeltlábúak Csillagnemzetsége – A pókasszony története
 • A Madarak Csillagnemzetsége – a Sas, a Holló, a Főnix, a Galamb és a Hattyú szent madarai és a tündérek birodalma
 • A Delfinek és Bálnák Csillagnemzetsége
 • A 13. Csillagnemzetség – a Szentlékek misztikus mindent átható jelenléte, az Isteni Sors szava…

Ezen alkotásokhoz tökéletes ihletet és inspirációt meríthetnek a jelentkezők Dr. Czeizel Beatrix és Greskó Anikó a „Csillagnemzetségek – Lélekcsaládok” című könyvének egyes fejezeteiből, amelynek megvásárlása ajánlott a műalkotások átgondolt és hiteles elkészítéséhez.

Ugyanakkor a személyes jelentkezéskor minden, valóban komoly érdeklődő megkapja azokat „Brief-eket” , amelyek részletesen megfogalmazzák az egyes képek témáit.

Konzultáció lehetséges a szerzőkkel és a művészeti vezetőnkkel – Szabados Emese: +36/209402749.

A beadandó anyagok követelményei, paraméterei:

A képek formátuma: JPEG, PDF, min. 300dpi felbontású, CMYK és RGB

Mérete: a tervezett könyv formátumához igazodva 178×230 cm + 5mm kifutó (minimum méret, az arányok tartásával)

A képeiteket – akármilyen stílusban és grafikai eszközökkel születtek is – kérjük, hogy digitális formában küldjétek el csatolmányként a palyazat@yahunagaia.hu címre, „Csillagnemzetségek-Lélekcsaládok illusztrációs pályázat” jeligére.

A képek tartalma nem sérthet vallási, etnikai, társadalmi és politikai hovatartozást.

A pályázó a pályamunka benyújtásával felelősséget vállal azért, hogy a pályamunka a saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott képek nem sértik más szerzői, felhasználói, illetve személyiségi jogát, illetve, hogy a pályamunka közzététele semmilyen jogszabályt nem sért.

A pályázati művek mellé aláírt szerzői jogi nyilatkozatot mellékelünk, mely kitöltésének hiányában a pályázatot nem áll módunkban elbírálni.

Ugyanakkor a pályázat meghirdetői is minden körülmények között tiszteletben tartják az alkotók jogait, és a pályázaton nem nyert művek soha, semmilyen módon nem kerülnek felhasználásra.

A pályázat határideje: Az elkészült 13+1 – de legalább az első kilenc – digitális, festett vagy megrajzolt kép leadási határideje 2011. augusztus 30., majd ezt követően a zsűri összeül és döntését várhatóan szeptember 30-ig szeretné meghozni.

Hiánypótlás határideje: 2011. szeptember 20.

A pályázat fődíja: A művészeti pályázat nyertesének alkotásai illusztrálják e méltán híres könyv angol kiadását, eljutva és eljuttatva ezzel a kiválasztott hazai művészünk hírét és elérhetőségeit is a világ minden tájára! A kiadott angol nyelvű kiadásban az illusztrációk alatt feltüntetjük a művész nevét, weblapját és e-mail címét is.

Illetve a közelgő magyar kiadás újranyomásában is szerepelni fognak már ezek az alkotások.

Mindezek mellett a könyv szerzőinek felajánlásából az első helyezett átveheti a 150. 000 HUF jelentő pénzbeli fődíjat, a második helyezett 70. 000 HUF, és a harmadik helyezett 50. 000 HUF-ot is.

Ugyanakkor fenntartjuk annak jogát, hogy amennyiben a beérkezett pályamunkák között nem találunk az elképzeléseinknek megfelelő pályaművet, a pályázatot – esetleges meghosszabbított határidő mellett – eredmény nélkül zárjuk le 2011. december 21-én.

A Szerző a jelen pályázaton való részvételével – pályaműveire vonatkozóan – területi korlátozás nélkül, határozatlan időtartamra (azaz a művek teljes védelmi idejére) kizárólagos, harmadik személynek átengedhető felhasználási jogot enged a Pályázat kiíróinak a művek tetszőleges példányban, tetszőleges alkalommal történő többszörözésére, terjesztésére, átdolgozására.

Jelentkezés módja: Az alábbi telefonszámokon és e-mail címen történő egyeztetés után személyesen, a pályázat elkészítését segítő brief-csomag átvételével és a jelentkezési ív kitöltésével. Így vásárolható meg a könyv is a valóban komoly és elmélyült munkák elkészítése érdekében.

Telefon: +36/209828321, +36/209402749

E-mail: palyazat@yahunagaia.hu