palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Data Protection Day 2009 multimédia pályázat

dataA ‘Gondoljunk adataink biztonságára’ az Adatvédelem Napja alkalmából létrejött kampány, melyet minden év január 28-án ünnepelünk. Az Adatvédelem Napja projektnek a célja, hogy felhívja az állampolgárok figyelmét a magánjellegű információk, illetve adatok védelmére.

A privacy egyalapvető emberi jog: ügyeljünk rá !

15 és 19 év közötti gyerekek jelentkezését várjuk az Adatvédelem versenyre, mellyel az Adatvédelem Napját ünnepeljük 2010. január 28-án. A verseny 2009. október 1.-től 2010. január 5.-ig tart.

A versenyen való részvételhez egy multimédiás prezentációt kell készíteni, amit 2010. január 5. előtt kell leadni ezen a honlapon: www.dataprotectionday.eu.
A multimédiás prezentáció lehet: írott, hangos szöveg, csendélet, animáció, slideshow, videó…) vagy ezek kombinációja. 90 másodpercnél ne legyen hosszabb. Előadásunk a “privacy”-t, mint emberi jogot ábrázolja, mely szükségszerű a szabadság védelméhez, és amit mindenkinek tiszteletben kell tartania. A projektünknek azt kell bemutatnia, hogy a „privacy”, a magánszféra olyan alapvető jog, mely szoros kapcsolatban áll a felelősséggel és saját cselekedeteink veszélyeztethetik biztonságunkat és szabadságunkat.

Egyénileg vagy csoportosan is lehet pályázni.
December 1.-től lehet szavazni a kedvenc pályázatra a projekt galériában: www.dataprotectionday.eu illetve ellenőrizhetjük saját munkánk díjazását, a besorolási folyamatot.

A győzteseket a legjobb pályázatok közül válogatja ki az oktatási, adatvédelmi szakértőkből, egy Európai Parlamenti képviselőből, egy fiatal, technológiai szakértőből álló zsűri. A győztes csapat meghívást kap Brüsszelbe 3 napra, és részt vehet az Adatvédelmi Nap díjátadó ünnepségén 2010. január 28-án az Európai Iskolahálózat és a Microsoft, valamint akadémiai és kormányzati intézmények és az Európa Tanács jóvoltából. A nyertes csapatok részt vehetnek egy filmkészítő workshopon és díjaik között technológiai felszerelések és csekkek szerepelnek.

Feltételek és határidők
Ne feledjük, hogy az Európai Unión belül és kívül is megnézik és értékelik majd a pályázatot: ezért ha lehet, csökkentsük minimálisra a nyelv használatát, hogy mindenki megérthesse az üzenetet.

Használhatunk kamerát, webkamerát, mobile telefont stb. a prezentációhoz.. Az alábbi formátumokat fogadjuk el:

 • Windows media player: wmv, avi, mpeg, mpg.
 • QuickTime player: mov, mp4.
 • Flash player: swf, fla.

2009. október 1-én kezdődik a jelentkezés és 2010. január 5-én éjfélkor fejeződik be (greenwichi középidő szerint). Az összes résztvevőnek ki kell töltenie egy jelentkezési lapot illetve egyet kell értenie a verseny szabályaival és feltételeivel, mielőtt feltölti a pályázatot..

A prezentáció 30-90 másodperces legyen és maximum 10Mb.

2010. január 10-én értesítjük a díjazottakat és tájékoztatjuk őket a brüsszeli utazásról. A győztes csapatokat pedig az Adatvédelem Napján ismertetjük. A zsűri döntése végleges, semmiféle reklamációt nem tudunk figyelembe venni.

A pályázatokat oktatási és adatvédelmi szakértők ellenőrzik, mielőtt azok a projekt galériájában nyilvánosságra kerülnek ezen a címen: www.dataprotectionday.eu Illegális vagy káros tartalmú videók nem jelenhetnek meg a projekt honlapján.

Részvételi feltételek: ki vehet részt?

 • Egyéni kategória: 15 és 19 év közötti fiatalok, akik 2010. január 5.-ig még nem töltik be 19. életévüket.
 • Diákcsoportok vagy iskolai csapatok: A diákcsapatok ugyan 15 és 19 év közti fiatalok, akik 2010. január 5.-ig még nem töltik be 19. életévüket, de a tanárok és vezetők tekintetében nincs korhatár. A csapatok létszáma 10 fős lehet maximum, plusz a tanár vagy más vezető.
 • Figyelem: minden pályázó csak egy pályázatot adhat be. A tavalyi nyertes pályázatokat nem fogadjuk el.

Regisztráció: mit kell tenni a versenyben való részvételhez?
Az Adatvédelmi Nap versenyén való részvételhez a pályázat leadásával egy időben kell regisztrálni. Csak a pályázathoz szükséges adatokat kell megadni; Az adatvádelem és jogi nyilatkozat www.dataprotectionday.eu honlapon található.
Ha pályázni szeretnél a versenyre, el kell fogadni a honlapon található ’feltételeket’ és az Adatvédelmi Nap verseny szabályait.

Pályázat leadása/adatvédelem
Nyissuk meg a verseny honlapját ezen a címen www.dataprotectionday.eu és kövessük az utasításokat.
Minden rubrikát ki kell tölteni és ellenőrizni, hogy a prezentáció eredeti, illetve azt, hogy bármiféle másolat megfelelő szerzői jogokkal bír-e.

A pályázat honlapra való feltöltésével egyet értünk a Creative Commons license 2-vel, mely engedélyezi a prezentáció megosztását (más is lemásolhatja, továbbíthatja, lejátszhatja és átalakíthatja a munkánkat), mindezt nem kereskedelmi céllal. Mindez lehetővé teszi, hogy munkánk kölcsönösen le és feltölthető legyen, nyilvánosan lejátszható, például a díjátadáson, vagy bárhol máshol, pl.a szervezőkön keresztül.

Az Adatvédelmi verseny csapata feltételezi, hogy minden munka eredeti alkotás, a pályázó által készített prezentáció. Az Adatvédelmi verseny csapata nem felelős a jelentkezési lapon szereplő helytelen, valótlan információkért, melyek nem egyeztethetők össze a szerzői jogokkal. Továbbá azt is feltételezi, hogy minden feltöltött és leadott kép és zene szerzői joga rendezett és tisztázott.

Ha leadjuk a pályázatot a honlap galériájába, egy rövid leírást, vázlatot is kell csatolnunk a munka mellé (egy ikont) gif, jpg vagy png formátumban. Ne legyen nagyobb mint 100 KB. Így miniképes formában előre megtekinthetők lesznek a pályázatok a galériában. A pályázat a sikeres feltöltés és moderálás után jelenik meg a galériában.

Szakértők ellenőrzik, hogy a prezentáció nem tartalmaz-e illegális és nem kívánt tartalmakat. A moderátorok döntése végleges, semmiféle fellebezésre nincs mód. Az ellenőrzés után a videó azonnal megjelenik a galériában.

A győztesek kiválasztása
Amint megjelenik videónk a galériában, mindenki láthatja és értékelheti azt. Pályázatonként és kategóriánként csak egy értékelés adható a verseny galériájában található értékelési eszköz segítségével.
A szavazás 2009. december 1.-től 2010. január 5.-ig tart.

Az elbírálás két lépcsős:

 1. Nyilvános szavazás, majd a szavazás befejeztével a legtöbb szavazatot kapott pályázatot díjazzuk.
 2. Az elbírálás második fordulójában a zsűri az alábbi szempontokat veszi figyelembe:
 • Az ötlet és tartalom egyértelműsége: 50%. Legyen világos az üzenet, lehetőleg szövegtől és felirattól mentes. A történet ötletek láncolatából álljon és az üzenet lényegét megragadva a kommunikáció valós erejéről tegyen tanúbizonyságot. Tükrözze megértésünket, és belátásunkat, hogy az online adatvédelem milyen rizikós tényező.
 • Technikai részletek: 25%. A multimédiás prezentáció technikai megoldásait, minőségét vesszük itt figyelembe. Művészi technikai kritériumokat (kameramozgás és beállítás, fényhatás, kompozíció, hang és vizuális effektusok stb.) díjazzuk.
 • Kreativitás és eredetiség: 25%. Stílusra, kivitelezésre és a tartalom eredetiségére figyelünk ez esetben.

Az első tíz kiválasztott projekt kerül be a döntőbe, a végső elbírálásra. Ezek közül hat pályázatot választ ki a politikusokból és más szakértőből álló zsűri. A 2010. január 28-án megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadáson hozzuk nyilvánosságra az első, második és harmadik helyezettet. A zsűri döntése véglegesnek tekintendő, nincs mód fellebbezésre.

Mit lehet nyerni?
Minden győztes csapatból egy személy (+ kísérő felnőtt) meghívást kap Brüsszelbe három napra, teljes ellátással, hogy részt vehessen az Adatvédelmi Nap díjátadási ünnepségén Brüsszelben, 2010. január 28-án. Ez alkalomból nyilvánosságra kerül az első három helyezett neve és multimédiás prezentációjukat a közönség is megtekintheti.
A brüsszeli utazás programjai:
•    Részvétel az Adatvédelem Napjának rendezvényein
•    Fél napos workshop, melyen a filmkészítés trükkjeit lehet elsajátítani szakemberektől
•    A Microsoft Technológiai Központ meglátogatása Brüsszelben.
A díjak között szerepelnek: Xboxes, játékok, valamint € 500, € 400 és € 300 készpénz az iskolai IKT eszközök fejlesztésére.

Töltse le a verseny szabályait

Forrás: http://dpd.eun.org/web/guest