palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Digitális Festészeti Verseny BPIX IFI-2009

digitális festészet

A BPIX Digitális AlkotóCentrum meghirdeti az IFI-2009 Digitális Festészeti Versenyt, melynek célja: a fiatalok által számítógépen alkotott digitális festmények bemutatása, ezzel a digitális festészet népszerűsítése és elismertségének növelése.

  • A versenyen indulók köre:

A verseny nyilvános, azon bármely 18 év alatti személy részt vehet alkotásaival.

  • A benyújtható versenyművek:

A digitális festmény témája kötetlen, azonban feltétel, hogy annak témája etikai szempontból ne legyen kifogásolható.

A digitális festmények készülhetnek bármely grafikai programmal, irányzatban és stílusban, de nem lehetnek mozgóképi (flash, animáció) alkotások.

Követelmény, hogy a beküldött digitális festmény a beküldő saját alkotása legyen.

A versenyen indulni csak olyan digitális festményekkel lehet, melyek díjazva még nem voltak, illetve még nem szerepeltek kiállításon.

Egy alkotó legfeljebb 2 digitális festménnyel indulhat a versenyen.

  • A verseny díjazása:

A verseny győztese, az első helyezett ,,Az Év Ifjú Digitális Festője 2009” címet nyeri el, melyhez díjként egy Wacom Bamboo A6 Wide méretű digitalizáló tábla és egy hozzá való 512 nyomásérzékelési szintű Wacom Bamboo digitális toll jár. (Megtekinthető a BPIX Művészeti Webshopban.)

Az első helyezett díja a tárgyjutalmon kívül, hogy az elektronikusan benyújtott digitális festményét realizálva, azaz giclée technikával vászonra kinyomtatva és kasírozva megkapja.

A második és harmadik helyezett alkotók díja, hogy a helyezést elért elektronikusan benyújtott digitális festményeiket realizálva, azaz giclée technikával vászonra kinyomtatva és kasírozva megkapják.

Az első, második és harmadik helyezett alkotók versenyműveiket ingyenesen regisztrálhatják a DigitalArtCatalogue önkéntes nyilvános digitálisfestmény-katalógusba.

A díjakat a nyertesek a BPIX Digitális AlkotóCentrum erre az eseményre rendezett ünnepségén vehetik át.

A benyújtott versenyművekből egy válogatást készítünk, amely majd a BPIX weboldalán lévő internetes tárlaton tekinthető meg.

  • A versenyművek benyújtása:

Versenyművet beküldeni a versenyre való regisztrációt követően lehet. A regisztrációt követően minden jelentkezőnek e-mailt küldünk. Az ebben lévő adatok kitöltésével, majd pedig a levél visszaküldésével (Reply) lehet a versenyművet csatolt állományként megküldeni

Egy pályázó legfeljebb 2 digitális festményt küldhet be.

Nevezni JPG formátumú saját festmény – szükség szerint kicsinyített méretű – beküldésével lehet. Az egyes beküldésre kerülő képek mérete nem lehet több mint 2 MB és nem haladhatja meg az 1200*1600 pixel méretet. (Az eredményhirdetést követően a verseny nyerteseit meg fogjuk kérni, hogy a kinyomtatásra kerülő alkotásokat nagy felbontásban, eredeti méretben is bocsássák a kiírók részére.)

Beküldési határidő: 2009. május 31.

  • A versenyművek elbírálása:

A festményeket az Artoris Műterem tagjaiból álló 3 tagú zsűri értékeli, a zsűri elnöke Orgoványi Gábor képzőművész.

A zsűri döntését 2009. június 19-én tesszük közzé a www.bpix.hu weboldalon, ill. minden pályázót e-mail útján is értesítünk.

  • Részvételi feltételek:

A verseny résztvevőjének tudomásul kell vennie, hogy a beküldött digitális festmények elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzőijog-sértésekért minden felelősség a beküldőt (alkotót) terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

A pályázaton részt vevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja azt a pályázati feltételt, hogy a BPIX a pályázattal kapcsolatos publikációinál a digitális festményekről készült ábrázolásokat szabadon és térítésmentesen használhatja.

További információ: http://www.bpix.hu/
A versennyel kapcsolatos kérdések az info@bpix.hu e-mail címen tehetők fel.