palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Dix mots en toute latitude verseny

 A Latitudes Könyvesbolt harmadszor hirdeti meg a Dix mots en toute latitude versenyét a Magyarországon francia nyelvet tanuló 25 alatti fiatalok számára (akik 1987. március elseje után születtek). A verseny tárgya: megírni francia nyelven egy olyan történetet, riportot vagy képregényt, amely magában foglal legalább 8-at a 10 szóból, amelyeket Jean-Jacques Rousseau művéből válogattak. Jean-Jacques Rousseau születésének 300-ik évfordulóját ünneplünk 2012-ben.


Ha szeretne a Zsűriben részt venni, vegye fel a kapcsolatot e-mailben (latitudesadmin@t-online.hu) és írja meg mi az anyanyelve, a vezetékneve, keresztneve és születési dátuma.
A Zsűri 5 frankofón személyből áll, köztük a Librairie Latitudes, valamint a budapesti Francia Intézet egy képviselője. A Zsűri maximum 3 tagja francia anyanyelvű. A Zsűri tagjai vállalják, hogy 4/5 hét alatt elolvassák az összes beküldött szöveget.
Ha szeretne segíteni még szebb és érdekesebb díjakat osztani írjon nekünk a latitudesadmin@t-online.hu címre.

A 2012. évi Frankofónia Fesztivál keretében, a Latitudes Könyvesbolt, együttműködésben a budapesti Francia Intézettel versenyt hirdet a Magyarországon francia nyelvet tanuló 25 alatti fiatalok számára

A verseny tárgya:

 • megírni francia nyelven,
 • egyedül, illetve csoportban,
 • egy történetet, riportot vagy képregényt
 • amely magában foglal legalább 8-at az alábbi 10 szóból:
  – âme
  – autrement
  – caractère
  – chez
  – confier
  – histoire
  – naturel
  – penchant
  – songe
  – transports

Jelentkezés: legkésőbb 2012 január 13 (a határidő betartását a postai bélyegző vagy az elektronikus levél dátuma bizonyítja)

Művek beküldése: legkésőbb 2012 február 17 (a határidő betartását a postai bélyegző vagy az elektronikus levél dátuma bizonyítja)

Díjátadás: [a dátum pontosítása később]

Letölthető dokumentumok

Dix mots en toute latitude_FR HU.pdf

Dix mots en toute latitude_Inscription Jelentkezés.doc

Si les fleurs parlaient A020.pdf

Monsieur Vilmos D003_G.pdf

Forrás: http://www.latitudes.hu/