palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Dunakesziről és Alagról várostörténeti és fotópályázat

dunakeszi pályázatA Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár pályázatot hirdet a város történetét feldolgozó művek megírására, valamint a régi Dunakesziről és Alagról szóló fotók beküldésére. A pályázat kiírására Alag községgé válásának 100. évfordulója alkalmából kerül sor. A pályázat célja: olyan pályamunkák elkészítésének és megjelentetésének támogatása, amelyek bemutatják, feldolgozzák a város történetének még kevésbé ismert fejezeteit.

A pályázat témái:

  • (1. kategória) Egy szabadon választott szűkebb témakör feldolgozása Dunakeszi történetéből. Terjedelem: legfeljebb 20 oldal
  • (2. kategória) Visszaemlékezések Dunakeszi múltjára. (Saját visszaemlékezés, vagy interjúkészítés idős helyiekkel Dunakeszi 1945 előtti történetéről, életmódjáról, szokásairól) Terjedelem: legfeljebb 10 oldal
  • (3. kategória) Egy megadott téma kifejtése Dunakeszi történetéből. A megadott témák:
    • Dunakeszi közigazgatásának története a tanácsrendszerig (a korabeli közigazgatási rendszer és a régi dunakeszi bírók, jegyzők munkásságának és személyének bemutatása)
    • Dunakeszi egy templomának/kápolnájának művészeti leírása (egy kiválasztott templom/kápolna külső és belső architektúrájának, festményeinek, szobrainak, berendezési tárgyainak a bemutatása)
    • Az alagi villák és lakóik (az Alagon található zsoké, tréner, és főúri villák történetének, építészeti jegyeinek és lakóinak a bemutatása) Terjedelem: legfeljebb 20 oldal
  • (4. kategória) Fotópályázat: Egy Dunakeszi történetét jól reprezentáló régi fénykép vagy képeslap, a kép tartalmának és idejének a megjelölésével. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a fénykép- vagy képeslapsorozat benyújtása.

Általános pályázati információk és feltételek:

Az egyes kategóriákban megadott címek csak a témát jelölik, a pályázatot tetszőleges címmel lehet ellátni.

Egy pályázó több kategóriában is pályázhat. A Fotópályázat kategóriában akár több pályamunkával is.

A pályázat jeligés. A jelige feloldását (név, lakcím, telefonszám) egy lezárt borítékban a pályázathoz kell mellékelni. Az írásos pályamunkákat szövegszerkesztővel elkészített formában kell benyújtani két példányban.
A beküldött írásokról és fotókról a könyvtár másolatot készíthet és azt a szerző/tulajdonos megjelölésével szabadon felhasználhatja.
A beküldött írások a könyvtár helytörténeti gyűjteményében kerülnek elhelyezésre. A kiemelkedő pályamunkákat a könyvtár kötetbe foglalva megjelenteti.

A pályázat összedíjazása 310.000 Ft, amely a következőképpen oszlik meg:
I. kategória: 1. hely: 50.000 Ft, 2. hely: 30.000 Ft, 3. hely: 20.000 Ft
II. kategória: 1. hely: 35.000 Ft, 2. hely: 20.000 Ft, 3. hely: 15.000 Ft
III. kategória: 1. hely: 50.000 Ft, 2. hely: 30.000 Ft, 3. hely: 20.000 Ft
IV. kategória: 1. hely: 20.000 Ft, 2. hely: 15.000 Ft, 3. hely: 5.000 Ft

A pályázat benyújtásának határideje: 2009. november 30.

A pályázatot a következő címre kérjük eljuttatni:
Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár 2120 Dunakeszi, Kossuth L. u. 6.

Az eredményhirdetésre 2010 tavaszán kerül sor, a helyi sajtóban közzétett időpontban.

Forrás: KFVK Dunakeszi