palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

EFFIE reklámhatékonysági verseny

Elindult az idei EFFIE. A pályázati anyagok elkészítésében idén is segítséget nyújt az EFFIE workshop, amelyet május 16-án rendeznek meg. Az EFFIE reklámhatékonysági versenyt idén 11. alkalommal rendezi meg a Reklám Világszövetség (IAA) Magyar Tagozata és a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ). A nevezési időszak május 2-án indult, a versenyzők 12 kategóriában küldhetik be a pályázati anyagokat.

Nevezési határidő: 2012. június 15. 

Az EFFIE reklámhatékonysági versenyre idén 12 kategóriában várja a nevezéseket az IAA Magyar Tagozata és a MAKSZ. A szervezők kísérleti jelleggel egy új kategóriát is bevezettek – a „Big Marketing Idea” kategóriába olyan újszerű, eddig nem alkalmazott marketing megoldások bemutatását várják, amelyek döntően hozzájárultak a hatékony eredmény eléréséhez. A tavalyi jubileumi EFFIE kapcsán bevezetett „Hosszú távú hatékonyság” kategóriában is újra várják a pályázati anyagokat, ebben a kategóriában olyan kampányokat fogadnak el, amellyel a pályázó minimum három évig tartósan kiemelkedő eredményeket tud felmutatni. Változás 2012-ben, hogy a „Kis költségvetésű kampány” kategóriában idén kizárólag gazdasági célú, 5 millió forint alatt megvalósult kampányokkal lehet nevezni. A pályázatok leadására 6 hét áll az ügynökségek és a megrendelők rendelkezésére, a határidő 2012. június 15.

„Az EFFIE legfőbb küldetése, hogy évről évre megtalálja, megnevezze és jutalmazza az adott időszak leghatékonyabb kampányait és a mögöttük álló csapatokat. Az elmúlt évben az EFFIE hazai történetének legsikeresebb évét írtuk. Sikerének legfőbb titka az EFFIE állandó megújulása, új kategóriák kialakítása, valamint a kategóriák alakításával az összehasonlíthatóság finomítása. Ennek jegyében született idén az új, „Big Marketing Idea” kategória” – nyilatkozta Megyer Örs, az EFFIE Felügyelő Bizottságának tagja.

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén is lesz EFFIE workshop, ahol az EFFIE Felügyelő Bizottságának tagjai, zsűritagok, nyertes kampányok alkotói látják el hasznos információkkal a pályázni szándékozókat, valamint technikai tájékoztató is elhangzik majd az idei versenykiírásról, a pályázatok beadásáról. Az EFFIE workshop programja hamarosan elérhető lesz a hivatalos honlapon.

Az EFFIE-re érkező pályázati anyagokat a szokásos értékelési folyamatnak megfelelően neves szakemberekből álló zsűri szeptember elején bírálja el szigorú pontrendszer alapján. Az ünnepélyes díjátadó gálát október 12-én, a Nemzeti Színházban rendezik meg. A tavalyi gálán 36 díjat osztott ki a zsűri, a leghatékonyabb kampánynak járó Platina EFFIE-t a Volkswagen Amarok – Falka kampányáért a Rebel Rouse ügynökség vehette át.

Az EFFIE 2012 támogatói: Sanoma Media, MTVA, Axel Springer, Nemzeti Színház, Sign, Kreatív, RentIT, Copy General, Brand Trend.

Kapcsolat

www.effie.hu

info@effie.hu

Móra Eszter    

eszter@maksz.com

Kaminszky Adrienne

iaahun@mail.datanet