palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Egyszerűsítik a Vidékfejlesztési pályázatok üzleti terveit

mvh-palyazatEgyszerűsítik a beruházási típusú vidékfejlesztési pályázatokat (VP)  érintő üzleti tervek dokumentációját. Az egyszerűsítés elsősorban az 50 millió forint teljes projektösszeg alatti projekteket érinti.

A Vidékfejlesztési Program kialakításában fontos szempont volt, hogy a többi operatív programhoz igazodó egységes eljárásrend, egyszerűsített támogatástípusok bevezetése és egyszerűsített elbírálás segítse a gazdálkodókat elképzeléseik megvalósításában.

A VP beruházási pályázatait érintő módosítás során a korábban megjelent üzleti tervhez képest átláthatóbb, kevesebb adminisztrációval járó, egyszerűbb üzleti terv kerül megjelentetésre. Fontos különbség, hogy az 50 millió forint teljes projektösszeg alatti támogatásra pályázó ügyfeleknek pénzügyi terv elkészítése sem szükséges a pályázat benyújtása során.

A Miniszterelnökség felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy a pályázatok kitöltése során körültekintően járjanak el és a változásoknak megfelelően készítsék el a kérelmüket. Az üzleti terv módosításáról a pályázók a beruházási pályázati felhívások mellékleteiben részletesen tájékozódhatnak.

Korábbi vidékfejlesztéssel kapcsolatos írásaink:

2016 végéig az összes vidékfejlesztési támogatás megnyílik

Vidékfejlesztési pályázatok

Fiatal gazda pályázat ( VP 2-6.1.1-16)

Kertészet korszerűsítése – gyógy- és fűszernövény termesztés fejlesztése pályázat ( VP 2-4.1.3.3-16)

Kertészet korszerűsítése – gombaházak – hűtőházak létrehozására, meglévő gombaházak – hűtőházak korszerűsítése pályázat ( VP 2-4.1.3.4-16 )

Kertészet korszerűsítése- üveg- és fóliaházak létesítése, energiahatékonyságának növelése geotermikus energia felhasználásának lehetőségével pályázat ( VP-2-4.1.3.1.-16 )

Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése pályázat ( VP 2-6.3.1-16 )

Pályázat trágyatárolók építésére ( VP-5-4.1.1.6-15 )