palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Együttműködések a középfokú szakképzésben 902 pályázat

902 Apaczai Kozalapitvany palyazatA HATÁRTALANUL! program keretében az Apáczai Közalapítvány a határon túli magyarság magyarországi diákokkal és tanáraikkal való megismertetését tűzte ki céljául. Ennek érdekében a Közalapítvány pályázatot hirdet magyarországi iskolák számára határon túli magyar tannyelvű iskolákkal közös, a határon túl megvalósuló együttműködések támogatására. A pályázat a diákok közötti határokon átívelő személyes kapcsolatok kialakítását kívánja elősegíteni, közösen végrehajtott cselekvések támogatása révén.


Pályázók köre
Pályázatot a magyarországi szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény 2. § (1) bekezdésének a) és b) pontjában felsorolt intézmények közül a szakközépiskolák, valamint a szakiskolák (beleértve a speciális szakiskolákat és a készségfejlesztő speciális szakiskolákat is) nyújthatnak be.

Támogatható tevékenység
A pályázat keretében a Közalapítvány a magyarországi és a határon túli magyar tannyelvű, nappali tagozatos, középfokú szakképzésben (szakiskolai, illetve szakközépiskolai oktatásban) résztvevő diákok olyan együttműködését támogatja, amely egy magyarországi és egy határon túli magyar tannyelvű iskola együttes részvételével valósul meg. Az együttműködés keretében a két intézmény diákjai egy közösen választott „termék” (tárgyi vagy szellemi alkotás) létrehozása céljából a határon túli partnerintézmény országában találkoznak. A Közalapítvány a pályázat keretében támogatásával a diákok közötti személyes találkozást, közös alkotást segíti elő.

Támogatható költségek
Pályázni az együttműködés céljából a magyarországi középfokú szakképzésben nappali tagozaton tanuló diákok, valamint kísérőik Románia, Szlovákia, Szerbia vagy Ukrajna magyarlakta területeire történő utazása, a célországban felmerülő szállása, és az együttműködés előkészítése és lebonyolítása során jelentkező szakértői költségekre, valamint kommunikációs költségre lehet.

Megvalósítás időtartama
Jelen pályázat keretében a Közalapítvány a 2010. május 1. és 2010. október 31. között lebonyolításra kerülő együttműködéseket támogatja.

Elnyerhető összeg
Egy pályázatban legkevesebb 6 diák és 2 kísérő és legfeljebb 20 diák és 3 kísérő utazásának támogatására maximálisan 1.300.000.- forint vissza nem térítendő támogatás nyerhető el.

A pályázat forrása
A pályázat a Munkaerő-piaci Alap képzési alaprésze 2009. évi keretéből kerül megvalósításra, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Tanács vonatkozó döntése eredményeképpen, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, valamint az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával. A rendelkezésre álló keretösszeg összesen 199.500.000.- forint.

Beérkezési határidő
A pályázatok Közalapítványhoz történő beérkezésének végső határideje: 2010. január 25.

FIGYELEM! A 902. sz. Pályázati csomag dokumentumai (a 902. sz. Pályázati felhívás, a 902. sz. Pályázati útmutató, a 902. sz. Pályázati adatlap valamint az adatlap mellékletei, úgy mint a 902. sz. Pénzügyi terv, a 902. sz. Fenntartó nyilatkozata, a 902. sz. Partnerségi nyilatkozat, és a 902. sz. Összesítés) egységes és megbonthatatlan egészet alkotnak, így a bennük megfogalmazottak összessége határozza meg jelen pályázat részletes előírásait, keretrendszerét, feltételeit és szabályait.

Letölthető dokumentumok:

902. sz. Pályázati felhívás (pdf)
902. sz. Pályázati útmutató (pdf)
902. sz. Pályázati adatlap és mellékletei (xls)
902. sz. Pályázati csomag egyben (tömörítve)

Bővebb információ: http://www.apalap.hu/

Forrás: http://www.apalap.hu/