palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

eKamion-avagy hozzáférés, hozzáértés és Internet mindenkinek! pályázat

logoA korábban nagy népszerűségnek örvendett eMagyarország Kamion most újra lehetőséget ad az internetezésre. 2005 nyarán indította el rendezvénysorozatát az Informatikai és Hírközlési Minisztérium „eMagyarország Roadshow” néven az eMagyarország Program keretében. Ennek elsődleges célja az eMagyarország Pontok ismertségének és látogatottságának növelése, valamint a szélessávú internetezés népszerűsítése volt.

Az azóta eltelt idő miatt a jármű műszaki avulás miatt már nem alkalmas az országjárásra, ezért 2010-ben megváltozik az eMagyarország Kamion feladata: nem az ország útjait rója, hanem egy kiválasztott településen fogja szolgálni a digitális írástudás terjesztését 16 férőhelyes eMagyarország Pontként. A kamion számítógépekkel és egyéb multimédiás eszközökkel felszerelt.

Keressük azt a már működő eMagyarország Pontot, amely kapacitását bővíteni szeretné, és meggyőző koncepcióval rendelkezik arról, hogy hogyan üzemeltetné az eMagyarország Kamiont, mint kihelyezett eMagyarország Pontot a településén.

A pályázat beadási határideje: 2010. november 25.

Pályázat tárgya:

Jelen pályázattal elnyerhető az eMagyarország Kamion (egy JOOST – LAMBO L3000/10 típusú félpótkocsi hozzá tartozó speciális felépítménnyel és a benne található összes számítástechnikai eszközzel együtt) további hasznosítására, eMagyarország Pontként történő működtetésre.

Ehhez a pályázóknak „Hasznosítási Tervet” kell készíteniük az eMagyarország Kamion helyi eMagyarország Pontként történő üzemeltetésére. A pályázat kizárólag a félpótkocsi hasznosítására vonatkozik, amelyhez NEM tartozik vontató!

Olyan realizálható tervet várunk, amely tartalmazza annak bemutatását, ismertetését, hogyan üzemeltetnék az eMagyarország Kamiont eMagyarország Pontként, mire, milyen időszakonként és hogyan használnák fel a speciális „prezentációs” félpótkocsit, illetve milyen jellegű rendezvényeken tudnák azt tovább hasznosítani. A „Hasznosítási Terv” részletes (rendezvény szintű) elképzeléseket tartalmazzon az elkövetkező egy évre, illetve egy hosszabb távú általános koncepciót az azt követő időszakra.

Az elképzelések megfogalmazása során figyelembe kell venni a félpótkocsi műszaki állapotát, mozgathatóságának korlátozottságát is (ld. 1. sz. mellékletben a Részletes tájékoztató a félpótkocsiról).

A nyertes pályázóval az eMagyarország Centrumot üzemeltető NT Nonprofit Közhasznú Kft szerződést köt a közhasznú feladat ellátására. (A szerződés főbb tartalmi elemeit ld. a 2. sz. mellékletben: Szerződéses feltételek)

Pályázók köre:

Azok az eMagyarország Pontok pályázhatnak, akik a pályázat benyújtásának napján érvényes, az eMagyarország Centrum által aláírt együttműködési megállapodással rendelkeznek. A pályaművet kizárólag az eMagyarország Ponton dolgozó eTanácsadó küldheti be!

Pályázatok benyújtásának módja, helye és határideje:

A kitöltött pályázati Adatlapot és hasznosítási tervet (3. számú melléklet) e-mailben kérjük megküldeni a palyazat@emagyarorszag.hu címre;

Kérjük, hogy az e-mail tárgymezőjébe írja be a pályázat mottóját: „eKamion, avagy hozzáférés, hozzáértés, Internet mindenkinek!”

Fenntartónként (Kötelezettségvállaló, pl.: önkormányzat, alapítvány, egyesület) csak egy eMagyarország Pont nyújthat be pályázatot, kivéve, ha a Fenntartó több településen, illetve településrészen is üzemeltet eMagyarország Pontot.

A pályázat benyújtási határideje: 2010. november 25.

Pályázati feltételek

A pályázatra történő nevezés, a jelen pályázati kiírásnak és feltételeknek teljes körű elfogadását jelenti. A pályázó a pályázati feltételek elfogadásával tudomásul veszi, hogy a nem megfelelően, nem határidőre benyújtott pályamunkát nem fogadjuk el.

A feltételek elfogadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy az általuk benyújtott pályaművet és a pályázó adatait az eMagyarország Centrum honlapján, sajtóeseményeken valamint, az eredményhirdetés során publikáljuk.

A szervező fenntartja a jogot a pályázat eredménytelenné nyilvánítására, amennyiben legalább 5 pályamunka nem érkezik be.

Pályázatok elbírálása:

A megadott határidőre beérkezett pályázatokat 5 fős zsűri bírálja el. A zsűri döntését követően a pályázati eredmények 2010. december 1-én lesznek közzétéve az eMagyarország Centrum honlapján, továbbá a nyertest e-mailben is értesíteni fogjuk.

A zsűri döntése végleges, ellene fellebbezésnek helye nincs!

Bővebb információ:

eMagyarország Centrum – Csukásné Horváth Edina
Telefon:
06-1/413-2946
E-mail:
h.edina@ntkht.hu

Letölthető dokumentumok

Pályázati kiírás és dokumentáció

Forrás: http://www.emagyarorszag.hu