palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

életREklám 2011- Európaiak vagyunk!? filmpályázat

életreklám 2011életREklám 2011: EURÓPAIAK VAGYUNK!? „VALAHOL EURÓPÁBAN” – A tavalyi átütő magyar siker után, melynek során a nemzetközi döntőben az első és a harmadik helyen is magyar alkotás szerepelt, a pozsonyi AZYL rövidfilmfesztivál újra meghirdeti életREklám felhívását. A  magyarországi lebonyolítást immár harmadszor a BUSHO (Budapest Short Film Festival) fesztivált is szervező Gombolyag Alapítvány vállalta. A felhívás célja, hogy az alkotók olyan 1 perces filmeket készítsenek, melyek a “reklama na život” szabad fordításban „életREklám” szlogenhez köthetőek. Az idei téma: Európaiak vagyunk!?

A tavalyi évtől már online is nevezhető alkotásokat ezúttal már az összes Visegrádi országban külön-külön zsűri fogja értékelni és díjazni!!! A magyar zsűriben többek között újra részt vesz Bollók Csaba és M. Tóth Géza, akik a prágai döntőre továbbítják az általuk kiválasztott 10 legjobb alkotást, a budapesti döntő fődíja 1000,- USD! A nemzetközi döntőbe került rövidfilmekből kerül majd ki a végső győztes, akinek ezúttal is 3000,- EUR a jutalma! Szintén folytatódik az a sikeres kezdeményezés, hogy nemcsak egyénileg készíthettek filmet, hanem a fesztivál szervezésében megszülető „életREklám workshopok” keretein belül. Az egyik budapesten, Xantus János vezetésével az SZFE-n lesz, másik pedig a nagyváradi Partiumon, Patrovits Tamás irányítása alatt, február közepén!

Az esemény főtámogatója minden résztvevő országban az Open Society Institute, támogatója az International Visegrad Fund, magyar partnerei pedig ezúttal is a Duna TV, a Film.hu, az ASIFA Hungary, a Metrion Group, a Kodak valamint a Balassi Intézet, akik támogatásukkal lehetővé teszik, hogy hangot adjatok véleményeteknek.

Továbbra is törekszünk arra, hogy alkotásaitok minél több fórumon hozzáférhetőek legyenek majd és a végső döntést követően népszerű internetes portálokon jelenjenek meg, ahol a nagyközönség ismét értékelheti a beérkezett filmeket. A 30 legjobb helyezést elért filmet elküldjük „az egyperces filmek világszervezetének” a ONE MINUTE – ONE WORLD fesztiváljain való részvételre, valamint szerepeltetjük őket magyar, szlovák és cseh zenei- és filmfesztiválokon. A kiválasztott filmek szlovák, magyar és cseh televíziókban, blokkokban jelennek meg/reklámként használjuk fel őket, valamint felkerülnek a 2011-es Európaiak vagyunk?! c. dvd-re.

Versenyfeltételek:

 • a versenyfilm hossza min/max 1 perc lehet,
 • kérjük, hogy figyelmesen olvasd el és pontosan töltsd ki a jelentkezési lapot, melyet a filmmel együtt küld el legkésőbb 2011. március 3-ig a következő címre:

BUSHO FILM FESTIVAL, GOMBOLYAG ALAPÍTVÁNY, 1141-BUDAPEST, SZUGLÓ U. 83.

vagy töltsd fel online a: http://www.busho.hu/lifead oldalon!

 • Technikai paraméterek: 720×576 DV.PAL 48kHz 16bit stereo
 • Minden filmet angol felirattal kell ellátni (beégetett, nem választható)!
 • a filmek műfaja szabadon választott: komédia, dráma, akció, musical, horror, thriller stb.
 • a filmek kategóriája szabadon választott: fikció, animáció, dokumentum, kísérleti stb.
 • a film nem tartalmazhat trágár kifejezéseket és az emberi jogokat sértő tartalmat,
 • a film nem tartalmazhat szerzői jogot sértő zenei betéteket.Az alkotó minden esetben egy személyben felel a felhasznált tartalmak jogtisztaságáért,
 • Egy alkotó maximum 3 filmel jelentkezhet,
 • a filmeket szakmai zsűri értékeli, melynek végső összetételét később hozzuk nyilvánosságra!

Díjak a budapesti döntőn:

 • 1. hely: 1 000 USD
 • 2. hely: 600 USD
 • 3. hely: 400 USD

Díjak a nemzetközi nagydöntőn:

 • 1. hely: 3 000 EUR
 • 2. hely: 1 000 EUR
 • 3. hely: 500 EUR

Minden országban levetítésre kerül a helyi zsűri által legjobbnak vélt 30 alkotás, Varsó, Prága és Pozsony mellett március 10-én Budapesten!

A végső döntés, hivatalos eredményhirdetés pedig  2011. április 6-án Prágában.

Magyarországon az összes beérkező filmet levetítjük a 7. BuSho fesztiválon szeptemberben! KÖSZÖNJÜK A VÉLEMÉNYED! REFLEKTÁLJ AZ ÉLETRE!

Letölthető dokumentumok

eletREklam2010_reffuzet.pdf 
eletREklam_ENTRY_2011.doc 
eletREklam_europaiak_felhivas.doc
eletREklam_workshop_2011.doc 
eletreklam2011kicsi.png 
eletreklamlogo.jpg 
életreklám2011a.jpg


Forrás: http://www.busho.hu/