palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Élőképtár alkotói pályázat

ÉlőKéptár címmel alkotói pályázatot hirdet a Janus Pannonius Múzeum. A jelentkezőknek a pécsi Modern Magyar Képtárban kiállított (a kiírásban szereplő) művek közül egy szabadon választott alkotást kell újraalkotniuk nem hagyományos eszközökkel, újszerű alkotói technikával.

A pályázat több szakaszból áll. A jelentkezőknek először részletes leírást és/vagy tervrajzot kell készíteniük a pályaművekről. A terveket 2018. június 11-ig lehet beküldeni PDF formátumban az mmkpecs@gmail.com e-mail címre „ÉlőKéptár” tárgy megjelöléssel.

A pályamű benyújtásával minden résztvevő vállalja, hogy díjazása esetén 2018. június 23-án a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat keretében megvalósítja azt a Modern Magyar Képtárban 18.00-23.00 óra között. Az alkalmi alkotók ötféle megjelenítési módból választhatnak: élőkép, papírkép, anamorfózis, vegyes technika, illetve az „egyéb” kategóriában számítanak a pályázó művészek végtelen képzeletére.

A képzőművészekből és művészettörténészekből álló zsűri választja ki azt a két alkotást, amelyet megvalósításra érdemesnek talál, s a díjazásokról is ők döntenek. A pályázat nyertesei éves belépőt kapnak a Janus Pannonius Múzeum állandó és időszaki kiállításaira, valamint belépőjegyet a budapesti Nemzeti Galéria „Frida Khalo” időszaki kiállítására. A megvalósításhoz szükséges alapanyagokat a kiíró Janus Pannonius Múzeum 25.000 Ft értékig biztosítja a díjazottak részére.

A feldolgozásra ajánlott képek:
Huszár Vilmos: Kertben (1906)
Czigány Dezső: Két nő arcképe (1909)
A. Tóth Sándor: Mosónő (1931)
Kontuly Béla: Árvák (1932)
Hantai Simon: Erkélyen (1947)
Keserű Ilona: Nyolcas kép (1966)
Bálint Endre: Triptichon ikonosztáz III. (1973-’74)
Fehér László: Ünnep III. (1983)

A művek beazonosításához és az ihlet merítéséhez javasoljuk a Képtár digitális gyűjteményét:

http://jpm.hu/mmk/index.xhtml

Letöltés: palyazat muzej.png