palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Emberjogi Rövidfilm verseny – pályázat

A This Human World évente megrendezésre kerülő emberi jogi filmfesztivál. A versenyre olyan rövidfilmeket várnak, amelyeket az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának cikkei ihlettek.

A this human world (thw) évente megrendezésre kerülő emberi jogi filmfesztivál a bécsi ENSZ Információs Szolgálat (UNIS) és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság (UNHCR) ausztriai irodájának szervezésében, valamint az osztrák, szlovén, magyar és szlovák iskolákkal együttműködésben idén is megrendezi az Emberi Jogi Rövidfilmversenyt.

A verseny célja, hogy az emberi jogokat és az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 30 éves cikkét közelebb hozza a fiatalokhoz, és lehetőséget biztosítson a diákok számára, hogy észrevételeket tegyenek ezekkel a témákkal kapcsolatban, valamint arra, hogy az elkötelezett, fiatala filmkészítők bemutathassák elkészült műveiket a nagyérdemű közönség előtt.

A rövidfilmek maximum hossza 3 perc lehet.

A filmek bármilyen eszközzel készülhetnek.

A verseny témája: Miénk a jövő: Együtt egy jobb jövőért

Pályázók köre: 10-20 éves diákok vagy iskolai osztályok

Letölthető dokumentum

Jelentkezési határidő: 2017. június 23.

Bővebb információ: Lisa Wegenstein: +43 1 5855888/0

Díjazás

  • A zsűri által díjazott rövidfilm pénzjutalaomban részesül és bemutatásra kerül a This Human World nemzetközi filmfesztivál megnyitóján.
  • Közönségdíj