palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Energiahősök pályázat felső tagozatos diákoknak

A Közép-magyarországi Zöld Kör a Magyar Természetvédők Szövetsége szakmai együttműködésével ENERGIA Hősök címmel, 3 fordulós – két elektronikus forduló és egy személyes döntő keretében- környezeti nevelési vetélkedőt hirdet budapesti és Pest megyei iskolák, felső tagozatos diákjaiból álló, 3 fős csapatai számára.

A vetélkedő 2020. február 03-tól 2020. május 31-ig tart.

A vetélkedő témája

A vetélkedő célja, hogy a résztvevő diákok ismereteket szerezzenek éghajlatvédelem és energiatakarékosság témakörben, felmérjék saját energiafogyasztásukat és javaslatot tegyenek annak mérséklésére.

A feladatok során a diákok játékos, kreatív, interaktív formában szerzik meg az ismereteket, gyakorlati példákon keresztül mélyítik el tudásukat. Megismerkednek az alapfogalmakkal az energiatakarékosság és megújuló energia kérdéskörében, felmérik energiafogyasztásukat, változtatásokat javasolnak, tervet készítenek saját háztartásukra, majd az elkészült terveket, koncepciót a csapatok kreatív, vizuális formában bemutatják környezetüknek. A vetélkedő első két fordulója során a legjobb 10 helyezést elért csapatot és kísérőtanárait egy személyes döntőre hívjuk.

Jelentkezés feltételei, regisztráció
A vetélkedőre felső tagozatos diákokból álló 3 fős csapatok jelentkezését várjuk Budapestről és Pest megyéből (iskolánként tetszőleges számú csapattal).
Jelentkezési határidő: 2020. január 31., péntek éjfél

A sikeres regisztráció feltétele a https://tinyurl.com/yzgxbvfz linken megadott jelentkezési lap hiánytalan kitöltése. A jelentkezés elfogadásáról minden csapatnak emailen megerősítést küldünk. Az első forduló anyagát a sikeres regisztrációt követően, a jelentkezési határidő letelte után, 2020. február 03-án juttatjuk el a csapatok részére.
A vetélkedőn való részvétel térítésmentes.

A vetélkedő menete
A vetélkedő két elektronikus fordulóból, ill. egy személyes döntőből áll. Az első két forduló feladatlapjait a csapatok elektronikus úton kapják meg. A két forduló során a legjobb eredményt elért 10 csapatot (csapatonként 3 diák és kísérőtanáraik) személyes döntőre hívjuk meg Budapestre. Az egyes fordulók megoldásait elektronikusan várjuk vissza a kmzkor@gmail.com email címre. A beérkezett anyagokról a jelentkezéskor megadott csapat email címre küldünk visszajelzést.

A vetélkedő várható ütemezése

  • 2020. január 31. – Jelentkezés határideje a https://tinyurl.com/yzgxbvfz linken
  • 2020. február 03. – Az első forduló anyagának kiküldése a csapatok felé
  • 2020. február 29. – Az első forduló beérkezési határideje/ A második forduló kiküldése a csapatok felé
  • 2020. május 01. – A második forduló beérkezési határideje
  • 2020. május 12. – Elektronikus fordulók eredményeinek kihirdetése/ döntőbe került csapatok meghívása
  • 2020. május vége – Döntő 10 csapatnak Budapesten

Értékelés, jutalom
Az értékelést a Közép-magyarországi Zöld Kör és szakmai együttműködő partnere szakértői és környezeti nevelői végzik. Az első két elektronikus forduló részeredményeit, valamint az összesített eredményét egy alkalommal, 2020. május 12-én hirdetjük ki. A döntőbe jutott csapatokat oklevéllel és ajándékcsomaggal (környezettudatos termékek, játékok és kiadványok) jutalmazzuk, a győztes csapat jutalma egy egynapos tanulmányút az egész osztály számára Pannonhalmára.

Jelen vetélkedőről bővebb információ Kis Klára programfelelőstől az kmzkor@gmail.com email címen vagy telefonon a Közép-magyarországi Zöld Kör 1/216-7297-es irodai számán kérhető.