palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

ÉSTE ES MI MÉXICO – 18. Gyermekrajz pályázat 2014

mexico_logoA Külföldön Élő Mexikóiak Intézete, valamint Fernando Andriacci, neves mexikói festőművész és szobrász örömmel várják pályázatodat az évente megrendezésre kerülő “Ez az én Mexikóm” elnevezésű rajzpályázatra.

Idén ünnepeljük az ENSZ Gyermek Jogairól szóló Egyezményének 25. évfordulóját, így ebben az évben a rajzok témájául a gyermekek jogait választottuk.

Ez az Egyezmény tartalmazza többek között a tanuláshoz, a meghallgattatáshoz, a véleménynyilvánításhoz, képességeid fejlesztéségez és a fejlődéshez való jogod.

NEVEZÉSI FELTÉTELEK:

A versenyben bármelyik Mexikótól különböző országban élő, 7-11 év közötti (bármilyen nemzetiségű) gyermekek vehetnek részt.

Rajzodat egy négyzet alakú papírra (30 x 30 cm vagy 12”x12”) készítsd, az alkotás során használhatsz ecsetet, ceruzát, akril- illetve vízfestéket, zsírkrétát vagy bármilyen más rajzolási technikát.

Rajzod témája a “Gyermekek jogai” legyen. Alkotásodhoz szerezz inspirációt Fernando Andriacci festőművész és szobrász munkáiból (www.fernandoandriacci.com).

Írd alá, és lásd el dátummal rajzodat. A fénymásolt vagy másolt rajzokat nem fogjuk figyelembe venni. A befejezetlen, nem elegendő információval ellátott, illetve az előírt méreteket (30 cm x 30 cm vagy 12” x 12”) meghaladó rajzok nem vehetnek részt a versenyben.

Ha rajzod esetleg nem ér el helyezést, akkor is bekerülhet azon művek közé, amelyek egy kiállítás keretében beutazzák a Földet.

Küldd el a rajzod közvetlenül a budapesti Mexikói Nagykövetségre a határidő lejárta előtt, amely a következő: 2014. október 15.

Ne felejtsd el online kitölteni, kinyomtatni, majd a rajzod hátuljára ragasztani a részvételhez szükséges REGISZTRÁCIÓS LAPOT!

mexico

A RÉSZVÉTELHEZ SZÜKSÉGES REGISZTRÁCIÓ

A pályázatban való részvételhez szükséges online regisztrációt a következő linken tudod megtenni: http://bit.ly/Q7d1a0.

Kérd egy felnőtt segítségét a regisztrációs lap kitöltéséhez és kinyomtatásához!

Ne felejtsd el a kinyomtatott regisztrációs lapot a rajzod hátuljára ragasztani!

Ha a lap kitöltése során bármilyen problémád akadna, keresd fel a Mexikói Nagykövetséget, vagy írj egy e-mailt a következő címre: ggarciac@sre.gob.mx

DÍJAK:

A nyertes rajzot egy gyermekművészetre specializálódott szakértői csoport fogja kiválasztani.

A helyezettek díja a híres mexikói művész, Fernando Andriacci egy műalkotása, egy gyermekeknek szóló mexikói irodalmi könyvcsomag és egy meglepetés, amelyre később fog fény derülni.

A nyerteseket az IME weboldalán (www.ime.gob.mx), 2014. november 20-án fogják kihirdetni.

A rajzpályázattal kapcsolatos további információkért kérlek látogass el a következő weboldalra, vagy keresd fel a Nagykövetséget!

IME: http://www.ime.gob.mx/esteesmimexico2014/index.html