palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Esterházy Művészeti Díj művészeknek

Az Esterházy Magánalapítvány gazdag gyűjteménye az Esterházy hercegek több mint 400 éves gyűjtői szenvedélyén alapszik és egyben bizonyítékául szolgál a család mecénási tevékenységének. Ezt a hagyományt folytatva megalakult a kétévenként kiosztásra kerülő Esterházy Művészeti Díj, „sponsored by Uniqa”, 2009-ben a kortárs festészet területéről várunk képzőművészeti alkotásokat. LEJÁRT PÁLYÁZAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


DÍJAZÁS

 • Az Esterházy Művészeti Díj nyertesének jutalma 5.000 euró.
 • A “Magyar Esterházy Magánalapítvány” és az “UNIQA” fenntartja magának a jogot, hogy az általa kiválasztott független szakmai zsűri a  pályázók közül maximum 3 díjazandó művészt választ ki,  akiknek az odaítélt, egyenértékű díjon felül a következő díjátadásig bezárólag saját művészeti sorozatában egy monográfiát jelentet meg.

A pályázaton való részvétel feltételei

 • A pályázó a díjátadás időpontjában –  2009. október 15. –  nem töltheti be 35. életévét.
 • A pályázó felsőfokú művészeti tanulmányokat végzett (főiskola, egyetem, akadémia) képzőművész. Autodidakták nem pályázhatnak.
 • A pályázó magyar állampolgárságú vagy legalább már 5 éve bejelentett állandó magyarországi lakcímmel rendelkezik.
 • Minden pályázat a jogi út kizárásával történik. A pályázók részvételükkel  elismerik a zsűri döntését.
 • A leadott művek a pályázó tulajdonában maradnak. A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy alkotása az Esterházy Művészeti Díj Magyarország odaítélésével kapcsolatban bármikor díjazás nélkül fényképezhető és reprodukálható.
 • A leadott művek a leadás időpontjában nem lehetnek 12 hónapnál régebbiek, már díjazott műveket nem lehet benyújtani

Jelentkezés: 2009 május 1. – augusztus 31

Pályázni kizárólag ONLINE a www.esterhazy-muveszeti-dij.hu és a www.uniqa.hu címeken 2009. május 1. és augusztus 31. között lehet. A pályázók kötelesek pontosan betartani a pályázati kiírás szabályait. A pályázati nyomtatványt az interneten megadott útmutató értelmében magyarul, németül vagy angolul kell kitölteni.

A pályázat érvényességéhez a következő adatokra van szükség:

 • Rövid életrajz, szakmai életrajz, kiállítások és publikációk listája
 • Rövid nyilatkozat a művészi hitvallásról
 • Digitális fotók a pályázni kívánt művekről
 • Fel kell tüntetni a  festmény címét, készítési évét, méretét és technikáját, valamint a mű biztosítási értékét  forintban kifejezve.
 • Az alkotások a leadás pillanatában nem lehetnek 12 hónapnál régebbiek, nagyságuk maximum 3m x 4m lehet.

Az alkotások elbírálása

ELŐZSŰRIZÉS
Az online úton beérkezett pályaművekből a független szakmai zsűri kiválasztja a 20 továbbjutó résztvevőt. A kiválasztott művészeket 2009. szeptember 4-től értesítjük ki, és informáljuk őket az eredeti alkotások leadásának feltételeiről.

AZ EREDETI MŰVEK LEADÁSA: 2009. szeptember 15 – 30.

Minden továbbjutott művész köteles az eredeti pályaművet a zsűrihez benyújtani. Az eredeti pályaműveket azok hátulján a kiíró által  meghatározott és postai úton előzetesen  megküldött jelöléssel kell ellátni.

A résztvevők kötelesek a pályaműveket 2009. szeptember 15. és 30. között, a kiíró által későbbi időpontban meghatározásra kerülő helyszínen leadni. A szállítást a pályázó maga szervezi és annak költségei is kizárólag őt terhelik.

VÉGSŐ ZSŰRIZÉS: 2009. október 5.

Az Esterházy Művészeti Díj zsűrizésére 2009. október 5-én kerül sor Budapesten. A résztvevők írásos értesítést kapnak jelölésükről valamint arról, hogy nem díjazott képeiket mikor vihetik el.

Az Esterházy Művészeti Díj nyertesét az ünnepélyes díjátadón 2009. október 15-én hirdetik ki.

A zsűri elnöke, Dr. Hegyi Lóránd, a zsűri további tagjai később kerülnek kiválasztásra.

DÍJÁTADÁS: 2009. október 15.

Az ünnepélyes díjátadóra  és a díjazott művek kiállítására

2009. október 15-én 19 órakor kerül sor Budapesten, a pontos helyszín később kerül kiválasztásra. A díjakat Dr. Ottrubay István, az Esterházy Magánalapítvány vezérigazgatója és Dr. Konstantin Klien, az UNIQA Biztosító elnök vezérigazgatója adják át.

A művek visszaadása: 2009. október 16 – 21.

A művészek munkáikat kizárólag 2009. október 16 -20. között hozhatják el onnan, ahol leadták. A munkák tárolására a szervezőknek nincs lehetőségük. A zsűrinek jogában áll egyes, vagy minden díj odaítélésétől elállni, ha a benyújtott munkák minősége nem megfelelő.

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet:

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK:
Esterházy Privatstiftung
Esterházyplatz 5
A-7000 Eisenstadt

Kapcsolat: Kovacsics Katalin

Forrás: www.esterhazy-muveszeti-dij.hu