palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Európa határán fotópályázat

A Balkán Hangja Fesztiválsorozat keretén belül a Balkán Hangja Kulturális Egyesület fotópályázatot hirdet amatőr fotósok részére.

A fotók témái: EURÓPA HATÁRÁN

A pályázat célja, hogy a fotósok bemutassák az EU határán (főleg a balkáni részen)  élők szokásait, környezetét, szépségeit, művészeti alkotásait, stb. A kiírás szabad teret és fantáziát enged a fotósoknak a bemutatandó anyagok témáiban.

A legjobb 30-40 fotóból kiállítást készítünk, melyet vándorkiállításként több helyen is kiállítunk, illetve válogatott képekből egy 2014-es naptárat készítünk.

A kiállítási, illetve a naptárba készülő képek feltétele, hogy eredeti változatát, méretét a megjelenés előtt 1 héttel megkapjuk.

Nyeremények:

Fotózáshoz kapcsolódó ajándékcsomagok, ajándékutalványok.

A nyertes pályázók kiállításra kerülő képeinek nagyítását a kiíró vállalja.

A zsűri tagjai:

H. Szabó Sándor (ORFK Fotósa, fotográfus),

Sándor Katalin (Fotográfus)

Csima Szilárd (Balkán Hangja Kulturális Egyesület tagja)

Technikai információk: Egy pályázó maximálisan 10 db képet küldhet be. A kép készülhet digitális kamerával, vagy bármely analóg technikával, ekkor azonban a képet digitalizálni kell. Beadható bármely grafikai eljárással alakított kép is, ám a zsűri ekkor nem a technika alkalmazását, hanem az alkalmazás tartalmát, a képhez hozzátett értéket fogja elsődlegesen értékelni. A képek elnevezése: vezetéknévkeresztnévképszám.jpg

 A benyújtás módja:  A pályázáshoz elég maximum 600 pixel nagyságban, jpg tömörítéssel elmentett állományt beküldeni a bhfotopalyazat13@gmail.com e-mailcímre. A pályázatokat e-mailben igazoljuk vissza. A kiállításra kiválasztott és díjazott műveket kell csak később, eredeti (nagy) méretben eljuttatni az Egyesület címére.

A nyerteseket (valamint a kiállításra kerülő képek beküldőit) telefonon vagy e-mailben értesítjük.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

  • a nevezési lapot (mely letölthető a www.balkanhangja.hu oldalon a pályázat alatt)
  • a kép címét
  • a kép témáját (amennyiben a címből nem derül ki)
  • a fényképezőgép típusát

Egy pályázó maximum 10 képpel pályázhat!

A pályázat beküldésének határideje: 2013. augusztus 20. 24.00.

A pályázat jogi háttere
Pályázhat minden természetes személy, aki a pályázati kiírás feltételeit elfogadja.
A pályázó kizárólag saját, eredeti alkotásával pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelen. A pályázó a kép beküldésével egyben a pályamunkájáról ki is jelenti, hogy az saját szerzői műve, azzal nem sért más szerzői jogot, valamint tudomásul veszi, és magára nézve elfogadja a szerzői és felhasználói jogokról szóló tájékoztatást. A kiíró díjmentesen jogosult a művek kiállítására, továbbá díjmentesen használhatja az alkotást a kiállításhoz kapcsolódó reklámokhoz. A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót nyomtatott alakban, illetve elektronikus formában megjelentesse és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett.

A pályázat kiírója a hozzá benyújtott adathordozókat nem őrzi meg és nem tárolja. A kiíró a pályaműveket fokozott gondossággal kezeli. A határidő után beérkezett pályamunkák befogadása nem lehetséges.

A pályázattal kapcsolatos további információ:

www.balkanhangja.hu

06-30-3021669