palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Európai Ifjúsági Foglalkoztatási program pályázatok

©JackF/AdobeStock

11,5 millió euró áll rendelkezésre az ifjúsági munkanélküliség leküzdésére irányuló transznacionális projektekre az Európai Ifjúsági Foglalkoztatási Alap keretében.

A fiatalkori  munkanélküliség közös európai kihívás – a szegénységben nevelkedő fiatalok veszélyeztettsége nagyobb, mint a normális körülmények között élő kortársaiké. Társadalmi helyzetük megakadályozza, őket abban, hogy teljes mértékben részt vegyenek a társadalomban, ez ronthatja egészségüket, jólétüket és szakmai jövőjüket. Ezért van szükség közös európai megoldásokra.

2017-ben Izland, Liechtenstein és Norvégia létrehozta a 60,6 millió euró összegű Ifjúsági Foglalkoztatási Alapot, hogy Európa-szerte segítse a különböző szerveződéseket abban, hogy új módszereket találjanak a fiatalok munkanélküliségének csökkentésére. Az Alap jelenleg 25 projektet támogat, melyek elősegítik a fiatalok fenntartható és minőségi foglalkoztatását 15 kedvezményezett államban, valamint Írországban, Olaszországban és Spanyolországban.

Az EEA és Norvégia támogatásai jelenlegi, a Fiatalok potenciáljának felszabadítása című pályázat, az Alap második felhívása. A pályázati program keretében 11,5 millió eurót tesz elérhetővé a foglalkoztatáshoz, oktatáshoz vagy képzéshez való hozzáférést biztosító kezdeményezések számára.

Támogatási területek

  1. Innováció és feltárás: olyan projektek, amelyek új, kísérleti megoldásokra összpontosítanak a célcsoportok körében a munkanélküliség leküzdésére és a fiatalok számára fenntartható munkahelyek számának növelésére.
  2. A know-how és a „jó gyakorlatok” átadása: olyan projektek, amelyek az ifjúsági foglalkoztatási kezdeményezések terén a know-how és a „jó gyakorlatok” átadására összpontosítanak az európai országokban azzal a céllal, hogy minél jobb minőségű munkahelyeket és alacsonyabb munkanélküliségi arányokat teremtsenek a célcsoporton belüli fiatalok körében.
  3. Elemzés és kutatás: transznacionális kutatási hálózatok, amelyek ötleteket, elméleteket, gyakorlatokat és tapasztalatokat osztanak meg a fiatalok foglalkoztatásának kezelését célzó kezdeményezések hatástanulmányainak értékeléséről és elvégzéséről; valamint az együttműködő kutatóintézetek közös pályázatai, amelyek kapacitásuk növelését tervezik a doktorjelöltek támogatásával a hatástanulmányok területén. Az idősebb (25 év feletti) NEET fiatalokat, a fiatal NEET anyákat, a tartósan munkanélküli és hátrányos helyzetű csoportokat célzó beavatkozások transznacionális elemzései és értékelése, valamint a COVID-19 járvány célcsoportokra gyakorolt ​​hatásainak kutatása az Alap sajátos prioritása .

Pályázók köre

A támogatható projektpartnerek lehetnek jogi személyek, állami vagy magánszervezetek, kereskedelmi vagy nem kereskedelmi és civil szervezetek, pl.:

  • önkormányzatok
  • regionális szervezetek
  • állami szervezeti egységek, állami szervezetek és állami vállalkozások
  • kooperatívák
  • kereskedelmi vállalkozások
  • társadalmi vállalkozások
  • köz- és magánoktatási és kutatási intézetek

A projektjavaslat benyújtása

Az ajánlatot elektronikus úton kell benyújtani az Alapkezelő rendszerén keresztül. A jelentkezés kitöltése előtt regisztrálni kell az EGREG rendszerre.

Az elnyerhető támogatás összege: min. 1 millió euró, max. 2 millió euró

Letölthető dokumentum

YE Fund 2nd call for proposals

pályázat oldala

A pályázatok benyújtásának határideje 2021. január 5., brüsszeli idő szerint 12:00 (dél).