palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

EUROPAN 11 Tervpályázat a Szegedi Erőmű terület hasznosítására

EUROPEAN 11 tervpályázatNemzetközi tervpályázatot írtak ki az egykori szegedi gázgyár, az EDF-Démász Zrt. 2009-ig működő erőművének hasznosítására, a 2,6 hektáros ingatlant szombaton mutatták be az érdeklődő építészeknek. A pályázatra fiatal, negyven év alatti európai építészek adhatják be elképzeléseiket június 30-ig. A pályázat célja, hogy a funkcióváltás előtt álló területet minél inkább integrálják a városszövetbe. A meglévő épületek, üzemcsarnokok részben megtarthatók és hasznosíthatók, míg a szükséges bontások után egy teljesen új térbeli és funkcionális rendszert kell a területre telepíteni.

A tervezési helyszín a korábbi elektromos energia termelés elszigetelt területe adja és pillanatnyilag használaton kívül szegedi erőmű tervpályázatvan. A területnek egy tulajdonosa van, aki a pályázat segítségével szeretné egy igényes beruházás lehetőségét megteremteni. A terület a hagyományos városszerkezet, a huszadik század elején kialakult ipartelepek és a huszadik század végi lakótelepek átmeneti zónájában található. A vizsgálati terület magában foglalja a korábbi Ruhagyár délnyugatra lévő területét, ahol védett ipari épületeket kis vállalkozások hasznosítanának, egy nagy lakótelepet az 1970-es évekből, ahol két nagy kereskedelmi központ is létesült a 2001-es évek elején a területtől északnyugatra, valamint egy hagyományos zártsorú lakóterületet a kelyszíntől keletre.

Beadási határidő: 2011.06.30

Az EUROPAN Magyarország Titkárság az EUROPAN Európai Titkárságával, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és az EDF Démász támogatásával meghirdeti az EUROPAN 11 Nemzetközi Építészeti- és Városépítészeti Tervpályázatot a SZEGEDI EDF DÉMÁSZ ERŐMŰ TERÜLET hasznosítására. Az EUROPAN Tervpályázat Európa 40 év alatti építészeinek legnépszerűbb tervpályázati rendszere, amelyben 49 különböző helyszínre – és közöttük  a szegedi helyszínre – pályázhatnak fiatal építészek azonos feltételek mellett!

Regisztráció: 2011. június 10-ig
Regisztrációs díj: 100 Euro
Helyszíni bejárás:
2011. április 9.
Kérdés-válaszok:
2011. május 13-ig
Tervpályázatok beadása:2011. június 30-ig
Eredményhirdetés: 2011. december 15.

A tervpályázat hivatalos nyelve az angol. A terveket nemzetközi zsűri bírálja el, melynek tagja többek között: Lévai Tamás, Baross Pál, Klaus Kada, Kaye Geipel, Ruediger Lainer és Liza Fior.

További részletes információk:

www.europan-hungary.hu

www.europan-europe.com

mut@mut.hu