palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

EUROSCOLA-játék – pályázz Strasbourgi utazásért!

euroscolaElindult a tavaszi EUROSCOLA-játék, melyen középiskolák indulhatnak, és 24 fős csapatok nyerhetnek strasbourgi utazást.

A versenyidőszak még egy hétig, azaz 2014. április 15-ig tart.

Mi az EUROSCOLA-játék?  Ez egy internetes tudásalapú kvízjáték, Európa földrajzához, történelméhez, gazdaságához és az Európai Unióhoz kapcsolódó feleletválasztós kérdésekkel. Célja, hogy ti, középiskolás diákok, játékos formában felmérjétek, és fejlesszétek Európával kapcsolatos ismereteiteket. A legjobbak exkluzív lehetőséghez jutnak: a strasbourgi nemzetközi EUROSCOLA-program során a többi uniós ország diákcsapataival együtt vitathattok meg európai uniós kérdéseket.

A programban 16 és 18 év közötti diákok vehetnek részt. A vetélkedőben való részvételhez az iskola egy tanárának kell regisztrálnia a sulitokat. Egy iskola egy versenyidőszakban csak egy csapatot indíthat!

A vetélkedő során 30 kérdést kaptok a következő 10 kategóriában: földrajz, gazdaság, történelem, az Európai Unió története, az Európai Unió intézményei, kultúra-nyelvek-sport, az Európai Parlament, az Európai Unió szakpolitikái, oktatás, politikai és társadalmi rendszerek.

A verseny ideje alatt, azaz április 1–15-ig bármikor regisztrálhat az iskolátok. Ezután máris elérhetővé válik a kitöltendő kvíz. A körülbelül 15 percet igénylő tesztet a versenyidőszak alatt csak egyszer tudjátok kitölteni! A kvíz kitöltésekor érdemes a csapatot összehívni, hogy minél többetek tudására támaszkodva minél gyorsabban tudjátok megadni a választ a számítógépen.

Az EUROSCOLA-programra az Európai Unió mind a 28 tagállamából érkeznek diákok. Az egyes országok legjobb csapatai utaznak Strasbourgba, ahol az „Európai Fiatalok Parlamentje” találkozókon az EP üléstermében személyesen élhetik át, milyen európai parlamenti képviselőnek lenni.

A kiutazáshoz fontos az angol, a francia, vagy a német nyelv ismerete. A nyertes iskolából 24 diák utazhat Strasbourgba 2 kísérő pedagógussal.

Indulj Te is csapatoddal az EUROSCOLA vetélkedőn, hogy a ti is részt vehessetek az egyedülálló strasbourgi programon!

További részletek és a játék: www.euroscola.hu

Kapcsolat:

Kotlár Eszter
Európai Parlament Tájékoztatási Irodája Magyarországon
Tel: +36 1 411 3540
E-mail: epbudapest@europarl.europa.eu