palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Experimentális snitt – filmes pályázat

Kovács András emlékére Experimentális snitt címen hirdet filmes pályázatot a Szeretfilm Stúdió középiskolásoknak és a felsőoktatási korosztálynak. A nyertesek többek között 100 ezer forint díjazásban részesülnek.

A pályázatra olyan min. 1 perces, max. 3 perces mozgóképeket várunk, melyek egy beállítással (vágás nélkül) készültek és felvételi módszerükben és/vagy az ábrázolt helyzet, történet feldolgozását tekintve újszerű, kísérletező formanyelvet használnak.

A pályázatra érkezett snitteket május 13-án, Veszprémben, egy közös eseményen bemutatjuk, és neves filmes szakemberek segítségével szakmai valamint közönségdíjban részesítjük.

  • Szakmai díj: 100.000 Ft.
  • Közönség díj: meglepetés
  • Külön díj: megjelenési lehetőség biztosítása

A filmes pályázatot és a díjkiosztó eseményét a szervezők Kovács András, nemrég elhunyt magyar filmrendező emlékének ajánlják.
Kovács András (Kide, 1925. június 20. – 2017. március 11.) Kossuth-díjas és kétszeres Balázs Béla-díjas magyar filmrendező
1966-ban készítette el Cseres Tibor regényéből Hideg napok című filmjét, amely az 1942-es újvidéki vérengzést dolgozta fel. A magyar film aranykorának meghatározó, kísérletező kedvű alkotóművésze volt.

A snittek linkjét a studio@szeretfilm.hu email címre várjuk!
Amennyiben kérdésetek van, segítségre, tanácsra lenne szükségetek, forduljatok hozzánk bizalommal!
Azokat az alkotásokat, amelyek öncélúan obszcénok, izléstelenek, etnikai, vallási, vagy más szempontokból sértőek lehetnek, a pályázat szempontjából sem tekintjük érvényesnek.

SzeretFilm Stúdió