palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Felelősség-Érzetek – Felhívás közösségi film készítésére

A Józsefváros Újság videós szerkesztősége közösségi videó létrehozására invitál titeket, bárhol is éltek az országban. Mindannyiunknak köze van a koronavírushoz. Ott van minden nap a gondolatainkban, a cselekedeteinkben, az érzéseinkben. Radikálisan megváltoznak a hétköznapjaink. Fizikailag távolodnunk kell egymástól: nem megyünk be az iskolába, sokan a munkahelyükre sem, nem ülünk be este sörözni a haverokkal, vagy étterembe a családdal, és aligha megyünk hétvégén színházba vagy moziba. Sőt, vasárnap lehet, hogy a rokonainkkal sem találkozunk, nehogy megfertőzzük őket. Sokan egyedül maradnak – fizikailag is és az érzéseikkel is. Mutassuk meg egymásnak, mit kezdünk a hétköznapokkal ebben az új helyzetben! Osszuk meg egymással azokat a perceket, amik nem történtek volna meg a veszélyhelyzet kihirdetése nélkül.

Küldjetek mobillal vagy kamerával készített pár perces felvételeket, arról, hogy mi történik most veletek otthon vagy a munkahelyeteken, falun vagy városban, tömegközlekedési eszközön vagy biciklin. Vásároltok-e az idős szomszédnak? Vásároltok-e többet és mást magatoknak? Mennyi időt töltötök otthon, és mivel töltitek? Kiért vagytok felelősek és hogyan támogatjátok őt? Mivé változik a szabadidő fogalma ebben az időszakban? Megannyi kérdés, megannyi élethelyzet. Mutassátok meg, mi van veletek most.

A beküldött felvételeiteket összevágjuk, rövid, pár perces videókként (néhány naponta) jelentetjük meg Facebook oldalunkon, majd legvégül egy nagy közösségi dokumentumfilmmé szerkesztjük össze, amit a Facebookon és a YouTube-on is megosztunk majd.

A cím, ahová a filmet vagy a feltöltött anyag linkjét küldhetitek: jozsefvarosujsag@gmail.com

Az email tárgya legyen: FELELŐSSÉG-ÉRZETEK

Technikai tudnivalók:
Ha telefonnal filmeztek, kérjük, fekvő módban tegyétek, úgy könnyebb lesz belőle filmet vágnunk. Mivel nagy fájlokról van szó, lehet, hogy nehéz átküldeni. Ajánljuk a WeTransfer, ToldaCuccot és/vagy Mammutmail, esetleg hasonló szolgáltatásokat, melyekkel nagyobb méretű fájlokat is küldhettek a megadott címre.
Ne foglalkozzatok a feliratozásokkal vagy komolyabb videós szerkesztéssel, azokat bátran bízzátok ránk! Ha olyan információt is akartok közölni, ami nem egyértelmű a filmből, azt írjátok meg az emailben.

Adatvédelmi tudnivalók:
Aki videót küld be, az kijelenti, hogy csak olyan általa szerzett, készített és szerkesztett videókat tesz hozzáférhetővé, melyek nyilvánossághoz közvetítéséhez a videón szereplő, a videó létrehozásban közreműködő, illetve egyéb érintett személyek hozzájárultak, azok más személyiségi és szerzői jogait nem sértik és amelyek a hatályos jogszabályi előírásokat, így különösen a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény rendelkezéseit betartva publikálhatóak.
A beküldők hozzájárulnak ahhoz, hogy az általuk feltöltött videós tartalmak megvágva vagy vágatlanul a Józsefváros Újság online felületein szerepeljenek.
A beküldők nevét, emailjét vagy egyéb személyes adatait nem hozzuk nyilvánosságra, azokat bizalmasan kezeljük.
A Józsefváros Újság szerkesztőségének jogában áll a videót nem felhasználni, vagy szerkeszteni és megvágni – de nem úgy, hogy a beküldő szándékával ellentétesen manipulálja annak tartalmát.

FONTOS!

A beküldött videó…

 • nem sértheti más szerzői jogait, védjegy és egyéb szellemi alkotáshoz fűződő jogait;
 • nem lehet olyan tartalmú, amely bármilyen módon káros lehet vagy bármilyen veszélyt jelent a kiskorúakra nézve, nem lehet pornográf tartalmú;
 • nem lehet erőszakos tartalmú;
 • nem lehet olyan, ami faji, nemzetiségi, vallási, nemi vagy politikai ellentéteket szít, illetve súlyos vagy széleskörű ellenállást vált ki;
 • nem irányulhat valamely harmadik személy zaklatására, sértegetésére, fenyegetésére, rágalmazására;
 • nem bátoríthat egészségre ártalmas anyagok használatára, nem hívhat fel dohánytermékek, alkohol- vagy drogfogyasztásra;
 • nem használható illegális tevékenységre;
 • nem tartalmazhat reklámot;
 • nem tartalmazhat bűncselekményre felbujtást;
 • nem tartalmazhat a hatályos jogszabályok és az általános gyakorlat szerint tiltott módon megszerzett adatokat, vagy üzleti titkokat;
 • nem ütközhet a jó erkölcsbe;
 • illetve nem ütközhet semmilyen jogszabály rendelkezéseibe.
 • A videót beküldő tudomásul veszi a fenti szabályokat és a film elküldésével azokat automatikusan el is fogadja.
  Filmezzetek felelősen! Vigyázzatok magatokra és vigyázzunk egymásra!