palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Femina.hu White Caviar 000 Divattervező Pályázat

feminaIdén első alkalommal kerül megrendezésre a Femina.hu és a Showroom Budapest közös rendezésében a Femina.hu White Caviar 000 Divattervező Pályázat. A legjobb pályázatok a 2014 őszén megrendezett divatperformance keretein belül kerülnek bemutatásra.

A pályázat háttere

Femina.hu olyan egyedi rendezvény megvalósítását vette tervbe, mellyel fiatal magyar tervezőket szeretne segíteni álmaik megvalósításában. Céljául tűzte ki, hogy támogassa a tehetséges magyarországi tervezőket, megismertesse őket minél szélesebb körben, és ezzel bemutatkozási lehetőséget biztosítson számukra. Ezért kérte fel szakmai partnerként a Showroom Budapestet, hogy legyen az esemény kreatív megálmodója, ezzel pódiumot teremtve a los angelesi GoldCave99.9 projektjük folytatásaképp egy újabb művészetpártoló rendezvényhez a White Caviar 000-hoz. Az ő kezdeményezésüket továbbgondolva jött létre a pályázat és annak témája is.

A pályázat kiírói és a zsűri olyan pályaműveket vár, melyek a White Caviar témára, vagy ezen téma köré rajzolódnak. A pályázatban minden fiatal tervező lehetőséget kap a részvételre, aki azonosulni tud a pályázat témájával, és eleget tesz a pályázatban szereplő feltételeknek.

A projektet a világ egyik legdrágább étele, az egyedülállóan fehér színű Almas, azaz „gyémánt” kaviár inspirálta, amelyet a matuzselámi kort is megélő tokhalfélétől, a belugától nyerik. Egyesek szerint, minél öregebb a hal és fehérebb színű a kaviár, annál tökéletesebb az íze. A rendkívül drága iráni Almas kaviárt 24 karátos arany dobozkákban árulják és 000 fémjellel osztályozzák.

A pályázatra beérkezett pályaművek terveit egy szakmai zsűri bírálja el, és kiválasztja a legjobbakat, melyek a 2014 őszén megrendezett divatperformance keretein belül lesznek bemutatva egy exkluzív belvárosi helyszínen. A bemutatott ruhák közül a helyszínen kerül kiválasztásra a 3 legjobban kivitelezett és legszebb darab.

Zsűri tagok: Anna Amélie, Árpa Attila, Fábián Éva, Fehér Ági, Kiss Szilárd, Pazicski Miklós

A pályázó feladata

 1. Tervezd meg a pályázati feltételeknek megfelelő ruhát, kiegészítőt vagy teljes szettet!
 2. Küldd be a terveket 2014. június 30-ig a szükséges dokumentumok melléklésével együtt a palyazat@showroombudapest.com címre!
 3. Ha a szakmai zsűri kiválasztja a terved (2014. július 14.), varrd meg a ruhát, amivel pályáztál és juttasd el hozzánk 2014. szeptember 8-ig!
 4. Vegyél részt az eseményen 2014 őszén, ahol bemutatjuk az általad elkészített remekművet!

Letölthető dokumentumok

Díjak

1. helyezett

 • repülőjegy Milánóba, a divat fővárosába (2 fő részére)
 • 3 alkalmas szakmai tanácsadás a Showroom Budapest jóvoltából
 • 1,5 millió forint értékű hirdetés a Femina Media portfóliójában (Femina.hu, Retikül.hu, Nőifriss.hu, PR és image felületek)
 • 3 db profi fotót tartalmazó fotósorozat a nyertes pályaműről
 • díjazott pályamű megjelenítése az utókommunikációban

2. helyezett

 • a Femina.hu grafikusa kisarculatot tervez létező vagy jövőbeli márkához ( logo, névjegykártya, levélpapír )
 • 1 millió Ft értékű hirdetés a Femina Media portfóliójában (Femina.hu, Retikül.hu, Nőifriss.hu, PR és image felületek)
 • profi fotó a nyertes pályaműről
 • díjazott pályamű megjelenítése az utókommunikációban

3. helyezett

 • 5 képből álló kampányfotózás jelenlegi vagy jövőbeli márkához
 • Félmillió forint értékű hirdetés a Femina Media portfóliójában (Femina.hu, Retikül.hu, Nőifriss.hu, PR és image felületek)
 • díjazott pályamű megjelenítése az utókommunikációban

Pályázati naptár

A pályázatok leadási határideje: 2014. június 30. 24:00
A legjobb 40 pályázat kihirdetése: 2014. július 14. 24:00-ig
Pályaművek elkészítési és leadási határideje: 2014. szeptember 8. hétfő
Bemutató időpontja: 2014 ősz
A pályázatokat a következő e-mail címre várjuk: palyazat@showroombudapest.com

 

LINK: Femina.hu divattervező pályázat