palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fenntartható életmód és viselkedésminták oktatása az iskolában pályázat pedagógusoknak

mtvsz pályázatMeghirdetésre került az MTVSZ és a Nimfea közös pályázati felhívása „Fenntartható életmód és viselkedésminták oktatása az iskolában” címmel.Várjuk a fenntartható életmódot és annak oktatását fontosnak tartó tanárok jelentkezését, akik egy (ingyenes) központi képzés után kollégáik, iskolájuk és diákjaik felé közvetítik a fenntarthatóság és az arra nevelés lehetőségeit, módszereit, praktikáit.

Fenntartható életmód és viselkedésminták oktatása az iskolában – A Magyar Természetvédők Szövetsége és megbízottja, a Nimfea Természetvédelmi Egyesület a fenntartható életmód elterjesztését célzó KEOP programja keretében fenntarthatósági képzést szervez 25 általános és középiskolai tanár számára, akik saját iskolájukban is elő kívánják mozdítani a fenntartható szemléletet.

A képzés célja a fenntarthatóság, fenntartható életmód összefüggéseinek jobb megértése, a fenntarthatóságra nevelés lehetőségeinek áttekintése, jó gyakorlatainak megismerése, melynek eredményeképp a résztvevő tanárok sikeresen át tudják adni diákjaiknak a fenntartható életmóddal kapcsolatos tudást. A képzés mellett a kiválasztott 25 iskolában fenntarthatósági audit elvégzését is tervezzük.

A program felépítése

A program első elemeként a kiválasztott 25 tanár 2-napos központi képzésen vesz részt Gömörszőlősön, 2014. február 14-15-én. A képzéshez tananyagot is biztosítunk.

Második lépcsőben a résztvevő tanárok saját iskolájukban adják át a tudást kollégáiknak (iskolánkét 10 főnek), egy 3-4 órás helyi képzés keretében, legkésőbb március 16-ig.

Végül egy egyszerű fenntarthatósági auditra kerül sor az iskolákban, melyhez kérdőívet és metodikát biztosítunk.

A program három eleme egymásra épül, a résztvevő tanárok a központi képzésen megkapnak minden tudást, módszereket, segítséget, melyek a helyi képzés és az audit megvalósításához szükségesek.

  • A központi képzésen való részvétel, és az ehhez biztosított tananyag INGYENES
  • A helyi képzések megtartásáért 16.000 Ft előadói díjat áll módunkban fizetni
  • Az auditok lebonyolítására 72.000 Ft szakértői díj áll rendelkezésre iskolánként

Pályázati feltételek, illetve kizáró okok:

  • Kizárólag olyan tanárok jelentkezések tudjuk elfogadni, akiknek iskolája biztosítja a helyi képzés és a fenntarthatósági audit kivitelezését.
  • A program KEOP támogatással valósul meg, ami nem teszi lehetővé, hogy a Közép-magyarországi régióból (Budapest és Pest Megye) fogadjunk jelentkezőket.

A beadandó pályázati anyag:

  • rövid motivációs levél
  • a pályázó és az iskola adatai
  • az iskolaigazgató nyilatkozata, melyben biztosítja a helyi képzés megvalósítását, és a fenntarthatósági audit elvégzését

A jelentkezés módja: a pályázati anyagot elektronikus formában, a tanarkepzes@mtvsz.hu címre kérjük beküldeni

Letölthető dokumentum

pályázati kiírás

Pályázati határidő: 2014. január 15.

További információ:

Link: http://www.mtvsz.hu