palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fiatal Borászok Versenye

Az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. tehetségkutatója. Szakmai partner a Central European Wine Institute és a Bortársaság. A Talentométer, az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. eredetileg könnyűzenei tehetségkutató sorozata – a tavalyi nagy siker után – idén jelentősen kibővül. A zenei rész mellett ezúttal borászversenyt is hirdetünk, kifejezetten azért, hogy megtaláljuk a hazai borászat „új generációját”, és felhívjuk a figyelmet a feltörekvő fiatalokra. A Talentométer – Fiatal borászok versenye azoknak a pályájuk elején álló, 35 év alatti fiatal borászoknak ad bemutatkozási lehetőséget, akik már önálló útra léptek, vannak saját boraik, de még nem kapták meg azt az elismertséget, amit megérdemelnek. A borversenyre, előzetes zsűrizés után május-június folyamán, öt vasárnapon keresztül kerül sor a budapesti A38 Hajó éttermében és teraszain.

 

KATEGÓRIÁK

A borokat négy (szükség esetén hat) kategóriába lehet nevezni:

 • könnyű fehér borok
 • testes fehér borok
 • könnyű vörös borok
 • nehéz vörös borok

Kellő számú nevezés esetén meghirdetjük a rozéborok és a desszertborok kategóriáját is.

NEVEZÉS: A nevezés a borok beszállításakor történik, a nevezési lap kitöltésével. A nevezési lap letölthető a Talentométer innen vagy kitölthető a minták beszállításakor a CEWI budapesti központjában.

NEVEZÉSI FELTÉTELEK: A versenyre 35 év alatti borászok jelentkezhetnek, saját készítésű boraikkal. A nevezők jogosultak önállóan kereskedelmi forgalomba hozni a boraikat, és a nevezett borból legalább 300 literes mennyiséggel rendelkeznek. Nevezési díj nincs!

MINTÁK BESZÁLLÍTÁSA: A nevezni kívánt borokból 2 palackot kérünk beszállítani 2012. április 16. és 2012 május 4. 10 és 16 óra között a CEWI budapesti központjába: L’Office 1061 Budapest, Paulay Ede utca 55.

Egyeztetési lehetőség: (+36 1) 321 4858

A VERSENY MENETE

A nevezett borok a CEWI szervezésében május 9.-én és 10.-én előzetes bírálaton esnek át. Minden kategóriában ötfős szakmai bizottság vakkóstoláson bírálja a borokat, és kategóriánként a 10 legmagasabb pontszámot kapott bor jut tovább a négy vasárnapon át tartó nyilvános borfesztiválra. Kellő számú nevezés esetén az 1. és 2. kategóriában a rozé és desszertborokkal együtt 12-12 bor jut tovább. A pontszámok a közönségszavazás lezárulásáig nem kerülnek nyilvánosságra. A zsűri fenntartja a jogot, hogy szükség esetén a nevezett borokat másik kategóriába sorolja.

TALENTOMÉTER BORFESZTIVÁL

A továbbjutó borokból az A38 Hajó boronként 36 palackot (3 kartont, azaz 27 litert) vásárol meg a termelőktől (egységesen1200 Ft+ ÁFA/liter áron) a nyilvános bemutatókra. A továbbjutó borok öt vasárnapon keresztül zajló borfesztivál-sorozaton mutatkoznak be a nagyközönségnek. Az A38 Hajó éttermében és teraszain zajló nyilvános napokon a nagyközönség 2000 Ft-os belépődíj ellenében végigkóstolhatja a kategória 10 vagy 12 borát, és a jegy mellé adott szavazólappal szavazhat a legjobbra. A kóstoláshoz elismert vendégséfek készítenek borkorcsolyát, kóstolófalatokat.

A TALENTOMÉTER BORÁSZVERSENY DÍJAI

 • 1. díj: Az A38 Hajó promóciós portréfilmet készít egy győztesről.

TOVÁBBI DÍJAK

 • Címke és arculattervezés .
 • Az A38 Hajó a négy győztestől átvett borokat árusítja saját kínálatában.
 • Az egyes kategóriák győztesei közül a szervezők által kiválasztott borok bekerülnek a Bortársaság ajánlatai közé.

 A FESZTIVÁLSOROZAT ÉS A KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS IDŐPONTJAI

 • könnyű fehér borok (+rozéborok): 2012. május 20.
 • testes fehér borok (+desszertborok): 2012. május 27.
 • könnyű vörös borok: 2012. június 3.
 • testes vörös borok: 2012. június 10.
 • gála: 2012. június 17.

 TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

A38 Hajó
info@talentometer.hu
(+36 1) 464 39 40

Web: http://talentometer.hu

 CEWI: (+36 1) 321 48 58

Noivalto-Fesztival_2023