palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fidelio Kritikapályázat

fidelio pályázat18-25 éves vagy? Koncert vagy előadás után azonnal van véleményed a látottakról, hallottakról? Úgy érzed, ez elemző kritikaként is megállná a helyét? Nem publikálsz rendszeresen zenei vagy színházi orgánumokban? Akkor neked szól ez a pályázat!

Mit kell tenned?

Írj 4500-6000 karakter terjedelmű kritikát egy szabadon választott klasszikus zenei hangversenyről, jazzkoncertről vagy zenés színházi (opera-, operett-, musical-) előadásról, és küldd el a kritika@fideliomedia.hu címre 2011. március 31-ig. Figyelem, az e-mail cím jeligeként is szolgál, ezért abban saját neved helyett fantázianév szerepeljen!

Egy induló több kategóriában, kategóriánként azonban csupán egy írással pályázhat. A kategóriák legjobbjainak jutalma értékes CD- és könyvcsomag, a fődíjast pedig a Fidelio Fiatal Kritikusaként fél évig állandó külső munkatársként foglalkoztatjuk.

A zsűri tagjai: Filip Viktória, Papp Tímea és Zipernovszky Kornél, a Fidelio rovatvezetői, valamint Kovács Sándor, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Zenetudományi Tanszékének vezetője és László Ferenc, a Revizor szerkesztője.

A pályázat eredményét 2011. április 15-én hozzuk nyilvánosságra a Fidelio.hu oldalon.