palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Firefox Flicks filmes pályázat

Egy nemzetközi verseny, hogy elmond történetünket. Non-profit fejlesztésként a Firefox az egyetlen böngésző, ahol Te vagy a legfontosabb. Most azt szeretnénk, hogy a rendezői székbe ülj és segíts üzenetünk terjesztésében. Készíts egy rövid filmet, hogy lehetőséged legyen egy fantasztikus díjat nyerni. Már a nevezésért is egy Firefox ajándékcsomag jár, a benyújtott pályázatok pedig egy hírességekből álló zsűri elé kerülnek. Akár találkozhatsz is velük a négy nemzetközi esemény egyikén és lehet, hogy felhasználjuk a filmedet egy nemzetközi kampányhoz. A pályázatokat februártól lehet beküldeni, a nyerteseket pedig májusban kerülnek kihirdetésre. Addig is kezdj el gondolkodni az ötleteden és figyeled a híreket!

1.1.  Kreatív anyag

1.1.1.     Felhívás

Szükségünk van a segítségedre, hogy elmondjuk a Mozilla Firefox csodálatos történetét. Azt, ahogy a felhasználóink és egy böngésző az internet szebb jövőjét építi.

1.1.2.     Projektleírás

Készíts egy reklámfilmet a négy kategória egyikében, amely segít jobban megérteni az internetezés veszélyeit és azt, hogy a Firefox hogyan segít ezek megoldásában. Vagyis, segíts elmondani a Firefox történetét — miért tesszük azt, amit teszünk és ez hogyan segíti a felhasználókat az internet használata közben.

1.1.3.     Összefoglalás

A Mozilla azt szeretné, ha a világ jobban megismerné, hogy a Firefox mitől más: egy non-profit szervezet vagyunk, amelynek célja, hogy az internet irányítása az emberek kezébe kerüljön. Azt reméljük, hogy egy jó film segít az internetet használók számára megismertetni az online élet veszélyeit és még inkább azt, hogy a Firefox hogyan segít ezek megoldásában. A nyertes filmeket világszerte használni fogjuk a marketingkampányokban és közérdekű bejelentésekben.

1.1.4.     Feladat

Segíts nekünk megismertetni a felhasználókat a napjainkban tapasztalható alábbi problémák valamelyikével vagy mindegyikével:

 • Adatvédelem: Hogyan követnek nyomon az interneten? Hogyan lehet ezt szabályozni? Kinek a birtokában vannak az adataid és hogyan használják azokat?
 • Választás: Mennyire könnyű egy olyan eszközt használni internetezés közben, amelyet szeretsz és megfelel az igényeidnek? Hogyan tehető ez személyessé?
 • Interoperabilitás: Használhatod a kedvenc eszközeidet, különböző gépeken és helyeken? Ki dönti el mikor, hol és hogyan használja az internetet és fér hozzá a saját dolgaihoz?
 • Lehetőség: Milyen eszközre van szüksége a felhasználónak, hogy az interneten azt csinálják, amit akarnak? Hogyan segít ebben a Firefox?

Ugyanakkor a brand tulajdonságai legyenek a figyelem középpontjában, különösen az a tény, hogy a Firefox böngészőt egy non-profit szervezet fejleszti, amely csak a felhasználóknak ad válaszokat, nem pedig a részvényeseknek. További információért érdemes ellátogatni a Brand oldalra és megtekinteni az alábbi filmet.

1.1.5.     Kihez szól?

A filmnek a fő felhasználói célcsoporthoz kell szólnia, a 25 és 54 év közötti emberekhez — akik arra használják az internetet, hogy levelezzenek, híreket olvassanak, online bankszolgáltatásokat használnak és a közösségi hálózatokhoz használnak. Egy extrém példa: hogyan magyarázná el egy olyan embernek, akinek a Firefox logó az “internet” gombot jelenti, hogy mennyire fontos az, hogy az online tevékenységét saját maga irányítsa? Azt kell kommunikálnunk ezzel a közönséggel, hogy a Firefox non-profit és a világ minden részén lévő emberek javát szolgálja.

1.1.6.     Alapüzenet

A Firefox a profittal szemben előnyben részesíti az alapelveket, hogy a felhasználók kezébe adják a szabályozást és az internet jövőjének alakítását a közjó érdekében. A Firefox csak neked válaszol.

1.1.7.     További üzenetek:

 • Minden nap olyan fontos kérdésekbe ütközünk, mint az adatvédelem, a választás, a rugalmasság és a lehetőség.
 • A Mozilla választ ad ezekre a kérdésekre és azon dolgozik, hogy az internet szabad és mindenki számára elérhető maradjon.
 • Mozilla büszke arra, hogy non-profit.

1.1.8.     Felhívás

Ismertesd meg a világgal a Firefox böngészőt. Bátorítsd az embereket, hogy még ma töltsék le.

1.1.9.     Szükséges elemek:

 • Firefox logó: a Brand Toolkit tartalmaz minden szükséges információt a logó felhasználásával kapcsolatban
 • Felhívás
 • A filmeket 2012. április 12, éjfélig (Los Angeles-i idő szerint) kell beküldeni.
 • A pályázatnak angol nyelvűnek kell lennie. Más nyelven is beküldhető, de abban az esetben felirat szükséges hozzá. (Szólj nekünk, amennyiben problémád van a fordítással vagy a feliratozással. Segítünk!)

1.1.10.Mit szeretnénk megismertetni és éreztetni?

Megismerés:

 • Mi büszkék vagyunk arra, hogy non-profit alapítvány vagyunk és jó dolgokat teszünk.
 • A világ legnagyobb cégeivel versenyzünk, hogy az irányítást a felhasználók kezébe adjuk.
 • A Firefox fejlesztése a nemzetközi közösséggel közösen történik és mindig abba az irányba halad, amely a legjobb a felhasználók számára.
 • Irányelveink fontosabbak, mint a profit.

Érzés:

 • A videónak inkább közvetlennek, mint nagyvállalatinak kellene lennie, amely azt mutatja, hogy a Mozilla egy non-profit szervezet.
 • Ösztönöznie kell a nézőt, hogy csatlakozzon a Mozilla Firefox mozgalomhoz.
 • El kell juttatni azt az üzenetet, hogy mitől vagyunk különbözőek és a Firefox letöltésével hogyan lesz az internet egy jobb hely.

1.1.11.Hangvétel

Nem hagyományos, bevonó, őszinte, emberi, ötletes és magabiztos.

1.1.12.Útmutató:

 • Vállalj kockázatot, de tartsd tiszteletben a brandet (pl. ne tüntess fel minket rossz színben).
 • A filmnek a brand és nem a termék szinten kell működnie (nem kell termékfunkciókról beszélnie — inkább arról, hogy a Firefox és a mozgalom körülötte, milyen érzéseket kelt).
 • Lehet vicces, humoros, de legyen megnyerő.
 • Ez az útmutató csak egy útmutató. Légy kreatív, közelíts más szemszögből és ami a legfontosabb, közben szórakozz jót.
 • Nézd meg a Mozilla Firefox Brand Toolkit oldalt, ahol látszik, mit mondunk magunkról.

1.1.13.Kategóriák (régiónkénti fődíjak):

 • Legjobb 30 másodperces film
 • Legjobb animáció
 • Legjobb technológiahasználat (e.g. Popcorn.js, kizárólag mobil eszköz használata, 3D)
 • Legjobb közhasznú bejelentés

Mit lehet nyerni?

A verseny során az elkészült filmet több millió Firefox rajongó láthatja és értékelheti szavazataival, így egy nemzetközi közönséghez jut el. Ugyanakkor a nemzetközi reklámszakemberek is figyelemmel kisérik az eseményt — ez kivételes darabja lehet minden szakmai portfóliónak.

De ez nem minden! A fődíj nyertese minden régióból (Észak-Amerika, Latin-Amerika, EU és Ázsia, Ausztrália és Új-Zéland) lehetőséget kap, hogy 5000 USD értékben videófelszeretést vásároljon vagy ösztöndíjat kapjon. Minden kategória második helyezettje 1000 USD értékben vásárolhat videófelszerelést. Emellett a kategóriagyőztesek régiónként utazást nyernek a Firefox Flicks 2012 eseményre. Minden beérkezett pályamű kap egy Firefox ajándékcsomagok. És mindezek felett a nyertes filmjének segítségével fogjuk megismertetni a világgal a Firefox fantasztikus történetével.

Hogyan lehet beküldeni a filmet és részt venni a versenyen?

2012 elején részletes információt fogunk adni a pályázatok benyújtásáról. Lehetőség lesz a pályaműveket közvetlenül a szavazóoldalra beküldeni, de a nagy felbontású filmeket a Mozillához kell eljuttatni. A részleteket később fogjuk elárulni.

Hova lehet fordulni további kérdés esetén?

A firefoxflicks@mozilla.org e-mail címre érkező levelekre válaszolunk, amilyen gyorsan csak tudunk.

Bővebben: http://www.mozilla.org