palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Forgatókönyv fejlesztési pályázat

A Magyar Nemzeti Filmalap pályázatára egész estés filmek forgatókönyvének fejlesztésére szinopszissal, treatmenttel vagy forgatókönyvvel lehet pályázni.

Beadási határidő: Folyamatos beadás, a pályázatot bármikor be lehet nyújtani.

Pályázók köre: Forgatókönyv-fejlesztésre megfelelő referenciával pályázhatnak producerek, forgatókönyvírók és filmelőállítók.

Megfelelő referenciával nem rendelkező pályázó kizárólag megfelelő referenciával rendelkező forgatókönyvíróval, filmelőállítóval, rendezővel vagy producerrel közösen pályázhat.

A pályázaton maximálisan elnyerhető összeg
Nincs felső határa az elnyerhető támogatásnak. A támogatás maximális mértéke a forgatókönyv/filmterv fejlesztéssel közvetlenül összefüggő elszámolható költségek 100%-a lehet.

Letölthető dokumentumok

Benyújtandó dokumentumok

Egyéb dokumentumok

Az elbírálás menete
Ha a pályázat vagy azok mellékletei a jogszabályoknak, illetve a Támogatási Szabályzatnak nem felelnek meg, vagy szükség esetén a pályázó a pályázati díjat nem fizette meg, a Filmalap – a hiányok megjelölésével egyidejűleg – írásban legfeljebb 30 napos határidőt tűz ki hiánypótlásra.

A Filmalap a pályázatokat az érvényes pályázatok beérkezésétől – azaz a hiánypótlási felhívás teljesítésétől – számított 60 napon belül folyamatosan bírálja el.

A pályázatról részletes szakvéleményt készítenek a Filmalap által megbízott readerek.

Ennek figyelembevételével bírálja el a Filmszakmai Döntőbizottság a pályázatokat.

Az eredményeket a Filmalap honlapján közzéteszi és a pályázókat az elbírálást követő 10 munkanapon belül a Filmalap e-mailben értesíti. A támogatásban részesülő kedvezményezettekkel a Filmalap támogatási szerződést köt.

A forgatókönyv-fejlesztés folyamata
A fejlesztési támogatást kapott filmtervek bekerülnek a Filmalap forgatóköny-fejlesztési rendszerébe. A munkát a Filmalap forgatókönyv-fejlesztői segítik, akik rendszeres konzultációkkal, szakvéleményükkel segítik a pályázót. A folyamat végén a forgatókönyv-fejlesztés elfogadásáról a Filmalap Döntőbizottsága határoz.