palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fotópályázat és kiállítás a szentléleki pálos kolostorért 2012

A Miskolc közelében levő szentléleki 14. századi pálos kolostorrom megmentéséért a civil kezdeményezésként működő Csatárlánc fotópályázatot hirdet. Célunk, hogy felhívjuk a nagyközönség figyelmét a hely történelmi, kulturális, művészeti, természeti értékeire. Továbbá szeretnénk ráirányítani a figyelmet az épített örökség védelmére. A pályázatra beérkezett, szakmai zsűri által kiválasztott képekből kiállítást szervezünk a Miskolci Galériában, 2012 augusztusában.

A képeket két kategóriában várjuk

I. kategória

Pályázni minden olyan saját készítésű fényképpel lehet, amely a kolostorromot, annak részletét, természeti környezetét, tájjal való kapcsolatát ábrázolja, és tükrözi az alkotó egyéni látásmódját (színes vagy monokróm).

II. kategória

Bármely a történelmi Magyarországon található műemlékről készült kép, amely kifejezi az épület és a természeti táj kapcsolatát (színes vagy monokróm).

Részvételi feltételek

  • Képmódosítás legfeljebb a színkorrekcióra, élességre, képkivágásra terjedhet ki.
  • A képeket címmel kell ellátni, képaláírás adható.
  • Kategóriától függetlenül, személyenként legfeljebb 5 digitális képpel lehet nevezni.
  • Formátum: JPG
  • A kép hosszabbik oldala legalább 1600 képpont legyen. Felbontás: 300 dpi. (Képek a kiállításra 20×30-as méretben kerülnek). Kérjük, hogy az egyes képek mérete ne haladja meg a 8 MB-ot.
  • A fájlok neve tartalmazza az pályázó nevét, a kép címét, és a nevezési lapon feltüntetett sorszámot (pl. kissjanos_szentlelek_1kategoria.jpg).

Díjak

I. kategória: fődíj

Két fő részére fotós alkotó hétvége Sopronban ellátással a műemléki díjas Sopronbánfalvi Pálos-Karmelita Kolostor (szálló) felajánlásával.

II. kategória: fődíj: fotós túra egy hosszú hétvégére, ellátással, programokkal a természeti környezetben levő, helyi összefogással épült gyimesközéploki Gyimesi Csángó Kulturális Központ felajánlásával.

Kategóriánként II. és III. helyezettet is díjazzuk értékes ajándéktárgyakkal.

Közönségdíjasunk a támogatóink által felajánlott ajándékcsomagot kap.

E-mail, ahová a fotókat és a nevezési lapot várjuk: fotopalyazat@csatarlanc.com

A beérkezett képeket szakmai zsűri bírálja. A zsűri tagjai: Bán András műkritikus, Murvai Ervin fotográfus és Rostás László Ybl-díjas építész.

A képek beérkezésének határideje: 2012.  július 10.          

A kiállítás megnyitója, a díjak kiosztása: 2012. augusztus (a pontos dátumról értesítést küldünk).

Gyakran ismételt kérdések

Letölthető dokumentum

pályázati adatlap

Forrás: http://csatarlanc.com/