palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fotópályázat-Téli sportok, kaland túra és extrém sportok

extremsport_pályázatA Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége együttműködve a Hungexpo Zrt.-vel nyilvános fotópályázatot hirdet a téli sportok, a téli évszak örömeinek bemutatására, továbbá évszaktól függetlenül a kalandtúrák és extrém sportok élményeinek megörökítésére, képi ábrázolására. A MAFOSZ arra kéri az alkotókat, hogy a fotópályázat címét értelmezzék sokoldalúan, szabadon és kreatívan. Minden olyan alkotásnak örülnek a rendezők, amely a fotóművészet kifejezőeszközeivel ábrázolja a téli évszakra jellemző szabadidős tevékenységeket, a téli sportokat és sportolókat, a vonzó havas tájakat, a téli közlekedést, a téli életformát, illetve a kalandtúrák és extrém sportok izgalmát, különleges dinamikáját, évszaktól függetlenül. Vagyis mindazt, ami kapcsolódhat a Hungexpo Zrt. Hó-Show nemzetközi kiállításához és vásárához, amelyet 2009. november 6-8. között rendez meg a Kőbányai Vásárvárosban.

A fotópályázaton bárki részt vehet, életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül.

Egy szerző maximum 10 db egyedi papírképet küldhet be. Aki sorozattal pályázik, a nevezési lap minden sorába a sorozat egy felvételének címét írhatja be, de így elfogadja azt is, hogy a zsűri az egyes képeket bírálja el és szabadon választ azok közül.

A papírképek mérete 21×30 cm (+- öt milliméter megengedett eltéréssel). Elkészítésük technikája és technológiája nincs korlátozva, mint ahogyan az alkotói szabadság sem. A fotók hátoldalán – a nevezési lappal egyezőn – szerepeljen a szerző neve, a kép sorszáma és a kép címe.

A kiállítás rendezője gondosan bánik a beérkező pályaművekkel, de a szállítás közben keletkező károkért nem tud felelősséget vállalni. Mivel a képekből rendezett kiállítások őrzése, felügyelete csak részben biztosított, ezért az onnan jogtalanul eltulajdonított képekért sem tudunk anyagi kártérítést fizetni, de a megismételt nagyítás költségét méltányosságból fedezzük.

Díjazás: a zsűri javaslata alapján öt pályázó oklevelet és egy-egy 4000 Ft értékű, fotóművészeti albumot kap ajándékba.

Beküldési, beadási cím: MAFOSZ, 1011 Budapest, Corvin tér 8.
Nevezési lap letölthető: www.mafosz.hu
Információ kérhető: gyoril@mmikl.hu

Pályázati naptár
Beérkezési határidő: 2009. szeptember 15.
Zsűrizés: 2009. szeptember 25-ig;
Értesítés az eredményről kizárólag e-mailben, a Fotósélet hírlevélben és a www.mmi.hu weblapon: 2009. szeptember 30-ig
Az első kiállítás helye és időpontja: Hungexpo (Kőbányai Vásárváros), 2009. november 6-8.
A ki nem állított képek a zsűrizés után – előzetes időpont egyeztetéssel bármikor elvihetők
A kiállításon szereplő képek visszaadásának várható ideje: 2010. július 30-ig.

Forrás: MAFOSZ