palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Független Médiaközpont riportpályázat

független médiaközpont pályázatA Független Médiaközpont ismét pályázatot hirdet szakmai tapasztalattal rendelkező újságíróknak tényfeltáró és szociográfiai riportok készítésére. A Független Médiaközpont olyan témák feldolgozását kívánja támogatni, amelyek történeteken keresztül mutatják be a nők és férfiak társadalmi szerepét, a helyzetüket befolyásoló társadalmi mechanizmusokat és kulturális jelenségeket, valamint a rejtett visszásságokat.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2015. március 1. (vasárnap).

A pályázatokat szakmai zsűri értékeli az alábbi szempontok alapján:

  • a tényfeltáró vagy szociográfiai riport elkészítéséhez szükséges önálló kutatómunka mennyisége és alapossága,
  • a téma társadalmi fontossága
  • a téma eredetisége
  • a téma bemutatásának érthetősége
  • az adatok és tények vizuális bemutatására tervezett eszközök változatossága

A pályázat feltétele, hogy az újságíró témájához szándéknyilatkozatot mellékeljen, amelyben egy szerkesztőség jelzi: szándékában áll megjelentetni a támogatás eredményeként elkészülő riportot. Ennek elkészítésére – a pályázat eredményhirdetésének időpontjától számítva – három hónap áll rendelkezésre.

A téma összetettségétől és a feldolgozásához szükséges időtől függően a Független Médiaközpont maximum 150.000 Ft összeggel támogatja egy-egy riport elkészítését. A jelen felhívás alapján szétosztható teljes összeg 500.000 forint.

A programra kizárólag a palyazat@cij.hu email címre küldött pályázattal lehet jelentkezni.

A pályázat részei:

  • kitöltött pályázati adatlap, amelyet e felhíváshoz mellékelünk;
  • szerkesztőségi szándéknyilatkozat a cikk közléséről;
  • referencia – a pályázó három legsikeresebbnek tartott riportja, melyek bizonyítják, hogy a szerzőnek megvan a sikeres megvalósításhoz szükséges szakmai tapasztalata. A cikkek linkjeinek vagy szkennelt változatának beküldése elegendő.

A Független Médiaközpont fenntartja a jogot, hogy a támogatott riportokat – az eredeti közlést követően – részben vagy teljes terjedelmükben honlapján megjelentesse.

A pályázatokat 2015. március 1. 24:00 óráig a következő e-mail címre kérjük elküldeni: palyazat@cij.hu.

A pályázati kiírással kapcsolatban ezen a címen vagy a Független Médiaközpont 36-1-317-5448-as telefonszámán 2015. február 23-ig lehet további információt kérni.