palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ginkgo biloba a művészetben – művészeti pályázat

signoA Signo Galéria felhívást tesz közzé Ginkgo biloba a művészetben címmel.


Várunk minden olyan termék tervet és kész alkotást, amelynél valamilyen módon megjelenik a Ginkgo biloba motívum és kapcsolódik a természetes anyagokhoz (textil, kerámia, stb) és/vagy újrahasznosított anyagból készül.

A pályamunkákat kiállítjuk a Zsolnay Kulturális Negyedben az Ignác Házban.

A kiállítás megnyitójára a Zsolnay Piknik alkalmával kerül sor 2016. május 20-22. között. A kiválasztott termékeket felvesszük a Signo Galéria által forgalmazott termékek körébe. A három legsikeresebb pályamunkát a Signo Galéria és a Zsolnay Kulturális Negyed közösen díjazza.

Pályázati feltételek:

  • Nyitott pályázat (részt vehetnek: magánszemélyek, alkotó műhelyek, közösségek, vállalkozások)
  • Nem tartalmazhat már levédett, jogdíjas formákat (pl. Zsolnay Porcelán Manufaktúra Ősz című ginkgo motívuma)
  • Csak a határidőre beérkezett pályázatokat tudjuk elfogadni
  • A benyújtás módja: kész termék

A pályázatok beérkezésének határideje: 2016. április 30.

Néhány szó a ginkgo biloba fáról: A ginkgo, magyarul páfrányfenyő, az egyik leghosszabb életű fa, ezer évnél idősebb példányok is ismeretesek. Igen ősi faj, a paleogénben jelent meg, kb. 65 millió évvel ezelőtt, ősei a permben 260 millió évvel ezelőtt. A jégkorszakot is sikerült átvészelnie, rokonai közül egyedüliként. Tehát ő maga élő kövület, míg élő rokonai nincsenek. Ellenáll kártevőknek, fagykárnak, még a radioaktív sugárzást is átvészelte a Hirosimai robbantás területén. Igazi túlélő és igazán szép, különleges formájú levelekkel büszkélkedhet.

A Zsolnay Kulturális Negyed területén is él egy ginkgo biloba fa, amelyet még a Zsolnay család ültetett az 1800-as évek közepén. A Negyedbe látogató közönség is rendre megcsodálja a Sikorszky ház előtt magasodó különleges fát, és szívesen válogat a ginkgo mintás ajándéktárgyak közül.