palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Green-Go Nemzetközi Rövidfilmverseny

Tgreengoéged sem hagy hidegen, hogy gyerekek kockáztatják egészségüket és életüket a bányákban? Megdöbbentő hallani, hogy az egykor virágzó természet eltűnőben van? Szerinted a fair trade nem csak egy múló hóbort? Forgass egy rövidfilmet és légy része a változásnak!

KATEGÓRIÁK

 • Fogyasztásunk lábnyoma – Mit gondolsz a túlfogyasztás problémájáról? Tettél már lépéseket a fenntarthatóbb életmódért? Inkább a fair-trade termékeket választod? Ha lehet, helyi termelőktől vásárolsz? Forgass filmet a túlzott mértékű fogyasztásról, vagy adj ötleteket, hogyan csökkentsük azt! Inspirálj másokat is!
 • A nyersanyagok valódi ára – Te is látod a nyersanyag-kitermelés árnyoldalait? Tudtad, hogy világszerte 1 millió gyermek dolgozik bányákban? Mit gondolsz a bányászatról, az olajkitermelésről, ennek környezeti és emberi jogi következményeiről? Forgass filmet és emeld fel a hangodat az emberek és természet védelmében!
 • A természet része vagy. Élj vele! – Képzeld el, hogy egy bírósági tárgyaláson az európai természet jövőjéről döntenek. Megőrizzük vagy feláldozzuk? Az egyetlen érv a természet mellett három rövidfilm lenne, amelyikből egyik a Tiéd. Mit mutatna meg? Csodálatos tájakat, emlékeket, vagy bizonyítékokat a természet társadalmi hasznáról, a zöld munkahelyek teremtéséről? Vagy netán van jobb ötleted?
  Forgass filmet és állj ki az európai természet mellett!

KÖVETELMÉNYEK

A kisfilm legyen:

 • max. 4 perc, de lehetőleg 60-90 másodperc hosszú
 • bármilyen műfajú (rajzfilm, animációs film, bábfilm, dokumentumfilm, riport, stb.)
 • bármilyen filmformátumú
 • nagyfelbontású (minimum 720 pixel széles)

greengo2

EREDMÉNYHIRDETÉS
A zsűri mindhárom kategóriában egy-egy nyertest választ. Emellett az online legtöbb szavazatot kapott rövidfilm közönségdíjban részesül.
Eredményhirdetés: 2015. október 15.

DÍJAK

 • Kategóriagyőztesek: online áruházban levásárolható ajándékutalvány 700 EUR értékben
 • Közönségdíjas: online áruházban levásárolható ajándékutalvány 500 EUR értékben

TANÚSÁGTÉTEL
Nem szeretnél filmet forgatni, de azért elmondanád a véleményedet a fenti kérdésekről? Küldd el az üzenetedet videó formájában és mi biztosítjuk, hogy hangod eljusson azokhoz, akiknek a döntés a kezében van!
A videóüzenetek maximum 30 másodpercesek lehetnek.

HATÁRIDŐ: 2015. szeptember 15.
A legjobb rövidfilmeket döntéshozók előtt és egyéb rendezvényeken mutatjuk be! A videóüzenetekből egy filmkollázs készül.

További információk, feltételek és jelentkezési lap: www.greengofest.eu